Yağ Yakmanızı Hızlandıracak Sırlar

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve fit bir vücuda sahip olabilmek için yapılması gereken en önemli işlerden biri, vücudunuzdaki yağ oranını, gerekli seviyeye getirmenizdir.

Yağ yakmanın en uygun yolu ise, sağlıklı beslenme ve spor yapma alışkanlığını edinmekle başlamaktadır. Sizlere bu yazımızda yağ yakmanızı hızlandıracak bazı sırlar paylaşacağız.

1. Başarıya Ulaşmak İçin Hızlı Koşun

Usain Bolt
Dünyanın 1 numaralı koşucusu: Usain Bolt.

Hızlı koşma yani “sprint”, yalnızca kas liflerinizin gelişmesini sağlayarak daha atletik bir vücuda sahip olmanızı sağlamaz. Aynı zamanda daha hızlı bir şekilde yağ yakmanızı sağlar. Haftada iki veya üç kez programınıza hızlı koşu antrenmanı koyabilirseniz kesinlikle yağ yakma hızınızda artış olacaktır.

2. Antrenmanlarınızı Yoğunlaştırın

Squat
Antrenman temponuzu yükseltin.

Özellikle “squat” ve “deadlift” gibi hareketler bu konu üzerinde yapılabilecek en güzel hareketlerdendir. Buna benzer hareketleri programlarınızda birleştirdiğiniz taktirde, daha çok kasınızı çalıştıracak ve kas kütlenizi arttırmış olacaksınız. Böylece, yağ yakma hızınız ve oranınız da artacaktır.

3. Tabata Antrenmanı

Tabata antrenmanı.
Tabata antrenmanı.

Japon bir doktor tarafından geliştirilmiş olan bu çalışma yöntemi, çok yönlü bir antrenman programıdır. Ayrıca bu programı hemen hemen her yerde uygulayabilirsiniz.

4. CLA Kullanın

CLA takviyeleri kullanarak, karın ve bel bölgenizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz.
CLA takviyeleri kullanarak, karın ve bel bölgenizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz.

Türkçesi “Konjuge Linoleik Asit” olan CLA, bir çeşit yağ asididir. CLA, sayesinde özellikle karın ve bel bölgesinde depolanmış yağlarınızı yakmak çok daha kolay olacaktır. Her sabah bol su ile birlikte tüketeceğiniz CLA, yağ yakma hızınızı arttıracaktır.

5. Stresten Uzak Durun

yoğun antrenman
Stresten olabildiğince uzak durmaya çalışın.

Stres, sağlık açısından bir çok probleme sebep olduğu gibi, vücuttaki kortizol seviyesini yükseltir ve bu sebeple özellikle karın bölgesinde toplanan yağ miktarı artar. Haftada en az bir gün kendinize tatil verin ve yeterli miktarda uyumayı ihmal etmeyin.

6. Şeker Kullanmayın

sugar
Şeker kullanımını bırakmak, yağlarınızı daha hızlı yakmanızı sağlar.

Yüksek miktarda şeker kullanmak vücudunuzdaki yağlanmayı arttıracaktır. Vücudunuzdaki glukoz seviyesini sabitlemek ve şeker kullanımını azaltabilmek için krom minerali içeren gıda takviyesi kullanmanızda büyük fayda var.

7. Yeterli Protein Tüketmeyi İhmal Etmeyin

high-protein
Yüksek miktarda protein içeren besinler.

Antrenman yaparken kaslarınızın yeterli enerjiyi üretebilmesi adına, her gün vücudunuz için gerekli protein miktarını tüketmeniz gerekir. Bu sayede erken yorulma ve halsizliğin önüne geçerek antrenman yoğunluğunuzu yükseltebilirsiniz. Böylece yağ yakma hızınız da artacaktır.

8. Dinlenme Sürelerini Kısaltın

Dinlenme sürelerini kısaltarak yağ yakma hızınızı yükseltebilirsiniz.

Antrenmanlarınız esnasında bir hareketten diğerine geçerken aradaki dinleme süresini kısa tuttuğunuz taktirde, kalp atış hızınızı yüksek seviyede tutacak ve bu sayede kaslarınız daha çok çalışarak, yağ yakma hızını ve oranını arttırmış olacaksınız.

Dairesel antrenman veya istasyon çalışması olarak bilinen antrenman tipini uygulayarak, bu amaca yönelik çalışabilirsiniz.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER