Antrenmandan Önce Ne Yenmeli

Eğer güzel bir antrenman yapmak istiyorsanız, antrenmandan önce yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Sizlere bu yazımızda, sizi yorucu bir antrenmana güzelce hazırlayacak ve enerji verecek besinlerin örneklerini vereceğiz.

1. Muz

Muz
Antrenman öncesi muz, harika bir enerji kaynağıdır.

Muzlar, sindirimi kolay karbonhidratla dolu bir meyvedir. İçeriğinde bulunan potasyum sayesinde, kas ve sinir sisteminizin, daha kolay toparlanması ve iyileşmesine yardımcı olur. Vücudun uzun süreler boyunca potasyum mineralini depolayamaması sebebiyle, antrenmanlarınızdan önce muz tüketmek vücudunuza çok iyi gelecektir.

2. Yulaf

Yulaf sayesinde, enerjiniz daima yüksek seviyelerde kalacaktır.

Yulaf, içeriğindeki lifli yapı sayesinde, vücut enerjinizi istikrarlı bir şekilde yüksek seviyelerde tutabilmektedir. Aynı zamanda, içeriğindeki B vitamini sayesinde, vücudunuzdaki karbonhidratı enerjiye çevirme işlemi çok daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

3. Tam Tahıllı Ekmek

Tam tahıllı ekmek
Tam tahıllı ekmek ve yumurta, antrenmanınızdan yüksek performans almanızı sağlayacaktır.

Bir dilim tam tahıllı ekmek, vücudunuzun enerji üretebilmesi için güzel bir karbonhidrat kaynağıdır. Yanında tüketeceğiniz yumurta gibi bir protein kaynağı veya ekmeğin üzerine süreceğiniz ve size enerji verecek bal, antrenmanlarınızın daha verimli geçmesini sağlayacaktır.

4. Meyve ve Süzme Yoğurt

yogurt-ve-meyve
Süzme yoğurt ve meyve ikilisi, antrenman öncesinde ve özellikle kahvaltıda tercih edebileceğiniz bir türdür.

Meyveler, karbonhidrat bakımından çok zengindir. Bununla birlikte tüketeceğiniz süzme yoğurt ise yüksek oranda kaliteli bir protein kaynağıdır.

Bir çok insan, karbonhidrat içeren meyve tüketiminden kaçınmakta fakat, meyvelerde bulunan karbonhidratlar vücutta hızlı bir şekilde parçalanmaktadır. Bu sırada alınan protein de, ilerleyen zamanlarda zarar görmüş kasların iyileşmesi için kullanılmaktadır.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER