Lou Ferrigno: İlk Yeşil Dev

Mr. Olympia yarışmalarında Arnold Schwarzenegger ile yarışıyor olması belki onun için bir talihsizlikti ama o hayallerinin peşinden koşmaya devam etti ve başarıya ulaştı. İsterseniz Lou Ferrigno’nun geçmişine birlikte göz atalım.

-Arnold’la Yarışıyor Olmak Nasıl Bir Histi?

Mr. Olympia Yarışması: Arnold ve Lou

“Çok eğlenceliydi. Onunla aynı sahneyi paylaşıyor olmak onur vericiydi. Çünkü o esnada ( 1974-1975) Mr. Olympia unvanı ondaydı. Bense o unvanı elde etmek için yarışıyordum. Ayrıca biliyordum ki sahnede sadece ikimiz vardık. Çünkü o yıllarda, vücut geliştirme sporunu domine eden iki isim bizdik.”

-Kendini Onun Gölgesinde Mi Hissediyordun? Yoksa Bu Çekişme Hoşuna Gidiyor Muydu?

“Onunla aynı sahnede olmak hoşuma gidiyordu.”

“Hatırlamanızda fayda var; ondan neredeyse 6 yaş küçüğüm ve biliyorum ki daha çok antrenman yapmak ve çalışmak için zamana ihtiyacım var. Fakat onunla aynı sahnede olmak istiyordum. Çünkü ben de Mr. America ve Mr. Universe unvanlarının sahibiydim. Zor bir müsabaka olmasına rağmen, onunla aynı sahnede yarışıyor olmak hoşuma gidiyordu.”

Aktörlük Serüveni

Lou Ferrigno ve Hercules filmi.

Açıklamalarında, çizgi roman ve süper kahramanlara olan hayranlığından bir çok kez bahseden Lou, halk arasında en çok “Incredible Hulk” serisi ile tanınmaktadır. Ayrıca “Sinbad” ve “Hercules” filmlerinin de başrol oyunculuğunu yapmıştır.

Mr. Olympia’ya nasıl hazırlık yaptıysa, “Hercules” filmi için de aynı antrenmanları yaptığını söylemiştir. Vücudundaki her bölgeye ayrı ayrı özen göstermeye çalışmış ve bu antrenman programının en az iki buçuk ay boyunca devam ettiğini söylemiştir.

Formunuzu Hala Nasıl Koruyabiliyorsunuz?

Lou, formunu hala koruyabilmesini, yoğun olarak çalışmasına bağlıyor.
Lou, formunu hala koruyabilmesini, yoğun olarak çalışmasına bağlıyor.

“Aynı şekilde antrenmanlarıma devam ediyorum. Haftada beş veya altı gün. Tabi biraz daha hafif kilolarla. Ama yoğunluğu hep üst seviyede tutmaya çalışıyorum. Setler arasında bir dakika dinleniyorum. Ama aynı programı uyguluyorum.”

“Üç veya dört gün boyunca, göğüs ve sırt, omuz, kol ve bacak antrenmanı yapıyorum. Bir günümü dinlenmeye ayırıyorum. 20 dakikalık kardiyo yeterli oluyor. Yaşlandıkça enerjinizi daha verimli kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden antrenmanlarım bir saat sürüyor. Biraz hızlı yapmaya çalışıyorum bu sebeple.”

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER