Yürüyüş Antrenmanı Nasıl Eğlenceli Hale Getirilir?

Yapmamız gereken işleri eğlenceli bir şekilde yapmak her zaman daha etkili bir yoldur. Spor hayatınızda da eğlenceye yer vermek; yürüyüş antrenmanınızın sıkıcı bir rutine dönüşmesini engellemeye yardımcı olabilir. Bu durum spor yapmak için aradığınız motivasyonu kazanmanıza aynı zamanda da yürüyüş egzersizinizden maksimum verim almanıza imkan tanıyabilir.

Siz de yürüyüş antrenmanınızı eğlenceli bir hale getirerek bu süreçte hem eğlenebilir hem de sağlıklı kalabilirsiniz.

İşte yürüyüş antrenmanınıza ekleyebileceğiniz eğlenceli yollar…

Yürüyüş sporu nasıl eğlenceli hale getirilir

Playlist Oluşturun

Müzik ruhun gıdasıdır… Ruha iyi gelen bir diğer önemli adım da spor olduğuna göre müzik ve sporu birleştirmek iyi bir kombinasyon olabilir. Sevdiğiniz müzikler eşliğinde yürüyüş antrenmanınızı gerçekleştirmek sizi motive edebilir. Zaten halihazırda müziksiz spor yapmasanız bile belki de enerjinizi en üst seviyeye taşıyacak müzik listenizi oluşturmamış olabilirsiniz. Antrenman planınıza göre müzik listeleri oluşturarak siz de bu konuda ilk adımı atabilirsiniz.

Bunların yanı sıra çeşitli konularda hazırlanmış podcast’ler de bu konuda yardımınıza yetişebilir. Çeşitli konularda ilgi alanınıza göre keşfedeceğiniz podcast’ler yürüyüş antrenmanınızı daha keyifli hale getirebilir.

Arkadaş Edinin

Tek başınıza spor yapmak sosyallik ihtiyacı doğurabiliyor. Hem sporu hem de sosyalliği birleştirmek belki de antrenmanlarınızda aradığınız motivasyonu size sağlayabilir. Arkadaşlarınızla birlikte egzersiz yapmak antrenmana eğlence katmanın ayrı bir yoludur. Bu konuda uygulayabileceğiniz en basit çözüm ise öğle aranızda yemek yemeden önce bir arkadaşınızla yürüyüş yapmak olabilir. Bunların yanı sıra yanınızda sizi motive edecek ve beraber güzel vakit geçirdiğiniz bir arkadaşınızı getirirseniz yürüyüş antrenmanınızı eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Kıyafet Seçiminize Özen Gösterin

Fitness kıyafetleri hem performansınızı hem de motivasyonunuzu yükseltmek için iyi birer etken olabilir. Vücudunuzu toplayarak şekillendiren tayt ve sporcu sütyenleri kendinize olan sempatinizi artırmak için birebirdir. Sırf antrenmanınız için bile giysi alışverişi yapmak özgüveninizi yükseltirken aynı zamanda sizi spor yapmaya teşvik edebilir. Aynaya baktığınızda kendinizi iyi hissetmek için size en yakışan spor kıyafetleri giyerek antrenman sevginizi artırabilirsiniz.

En trend spor kadın giyim ürünleri için tıklayın!

Yürüyüş sporu nasıl eğlenceli hale getirilir

Yürüyüş Günlüğü Tutun

Yürüyüş antrenmanlarınızı kaydedebileceğiniz dijital veya geleneksel bir günlük edinerek antrenmanınızı kaydetmeye ne dersiniz? Geri dönüp kaydettiğiniz tüm kilometrelere bakmanın eğlencesini tatmak sizi teşvik edebilir. Bir ay sonra ne kadar yol kat ettiğinizi görmek ise yürüyüş antrenmanınız için gerekli motivasyonu size sağlayabilir.

Atlama İpi Alın

Muhtemelen ilkokulda ip atlamamışsınızdır ancak bu ip atlamayı hayatınızdan çıkarmak anlamına gelmemeli. Eğer yürüyüş antrenmanınıza çeşitlilik katmak istiyorsanız atlama ipi size yardımcı olabilir. Bu kardiyo çalışması hemen hemen her yerde yapılabilir. Üstelik yürüyüşlerinizin arasında kısa ip atlama molaları verebilirsiniz. Atlama ipi aynı zamanda sırt çantanıza, günlük çantanıza veya bavulunuza koyabileceğiniz portatif bir malzemedir. Dolayısıyla hem ekonomik hem de kolay taşınabilen atlama ipini yürüyüş antrenmanınıza ekleyerek eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Bütçenize uygun atlama ipleri için tıklayın!

Yürüyüş sporu nasıl eğlenceli hale getirilir

Koşu Kulüplerini Araştırın

Tek başınıza koşmak yerine bir koşu kulübüne katılmak antrenman yapma isteğinizi artırabilir. Sosyal bir ortam içerisinde bulunmak yeni arkadaşlıklar kurmanıza yardımcı olurken başkalarıyla birlikte antrenman yapmak yürüyüşlerinizi veya koşularınızı eğlenceli hale getirebilir. Bunların yanı sıra bir toplulukla koşmak ve yeni insanlarla tanışmak rutinden çıkmanıza da yardımcı olabilir.  Bulunduğunuz şehirde kendinize uygun bir yürüyüş / koşu kulübü bulamıyorsanız yürüyüş / koşu için üretilen çeşitli uygulamaları indirerek kendinize uygun kulübü bulabilirsiniz.

Bir Yarışa Hazırlanın

Tekdüze antrenmanlar sizi motive olma konusunda zorlayabilir ancak bir amaç uğruna antrenman yapmak sizi daha çok motive edebilir. Kendinize uygun koşu yarışlarını araştırabilir, yürüyüş/koşu planınızın içerisinde bu yarış için hazırlanmayı da ekleyebilirsiniz. Atletik bir müsabaka için çalıştığınızda adrenalin, heyecan ve beklentiyi de egzersiz planınıza dahil edersiniz.  Bu müsabakalar zamanlı olduğu için de bu yolda tembellik yapamazsınız. Yarıştan 12-15 hafta önce hazırlanmaya başlamak, kaybettiğiniz motivasyonu kazanmanıza yardımcı olabilir ve rekabet duygusu antrenmanlarınızı eğlenceli hale getirebilir.

Yeni Yürüyüş Rotalarını Keşfedin

Her gün aynı yolu yürümek neredeyse herkes için sıkıcı olabilir. Özellikle havanın güzel olduğu günlerde alternatif yürüyüş rotaları keşfetmek ve ufkunuzu genişletmek, antrenmanınızı daha eğlenceli kılabilir.

Yürüyüş sporu nasıl eğlenceli hale getirilir

Bonus: Evden Çıkmak İstemiyorsanız Oyun Oynayın!

Her gün yürüyüşe çıkmak için kendinizi zorlamak, sizi yorabilir. Bazı günleri yürüyüş yapmadan geçirmek istiyorsanız bunu en eğlenceli şekilde yapabilirsiniz. Wii ve Kinect gibi aktivite bazlı video oyunlar, harekete geçmenin eğlenceli bir yolu olabilir! Bu tür oyunlar ayakta ve hareket ederek oynandıkları için kalori yakabilme ihtimalleri yüksektir. Dans, kaykay, futbol, bowling, tenis gibi sporları içeren bu oyunlar neredeyse koşu bandı kadar kalori yakmanıza yardımcı olabilirler. 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER