Maksimum Kas İçin Uzmanlaşmanız Gereken Aletler

Daha sağlam ve büyük kaslara sahip olabilmeniz için yapılması gereken en önemli şey kesinlikle vücut geliştirme sporudur. Ama yaptığınız spordan daha iyi verim alabilmek için doğru spor aletleriyle çalışmanız gerekmektedir.

Bu yazımızda sizlere, kaslarınızı en verimli şekilde geliştirebilmeniz için uzmanlaşmanız gereken 5 spor aletini sıralayacağız.

1. “Smith” Makinesi

Smith Machine
Smith Makinesi

Spor esnasında kullanabileceğiniz en faydalı aletlerden biri olan “Smith Makinesi” sayesinde neredeyse yapamayacağınız hareket sayısı, yok denecek kadar az.

2. “Leg Press” Aleti

Leg Press
Leg Press Aleti

Bacaklarınızı, makinenin ağırlıklarına karşı iterek uygulayacağınız bu hareket sayesinde, özellikle ön bacak kısmınızı çalıştırabilirsiniz. Squat’a oranla sakatlanma riski biraz daha düşük olduğundan başlangıç seviyesindeki kişiler için oldukça uygundur.

3. “Hack Squat” Aleti

Hack Squat Machine
Hack Squat Aleti

Bu alet sayesinde, antrenman yaparken vücut dengenizi ve stabilitenizi kolaylıkla koruyabilirsiniz.

4. “T-Bar Row”

T-Bar Row
T-Bar Row sayesinde daha hacimli kaslara sahip olabilirsiniz.

Sırt bölgenizi çalıştıracak bu alet sayesinde, kısa sürede kas kütlesi bakımından, vücudunuzda meydana gelen değişikliği göreceksiniz. Günlük hayatta duruşunuzu ve yürüyüşünüzü bile düzeltebilecek bu harekette uzmanlaşmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

5. “Dip” Aleti

Dip Machine
Dip Makinesi

Özellikle, “triceps”lerinizi çalıştıran bu alet vücut geliştirme konusunda sporun vazgeçilmezlerinden biridir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER