Bel Simidinden Kurtulmak İçin Tüketebileceğiniz Besinler

Daha önce düz bir karın için hangi yemeklerden uzak durmanız hakkında bir yazı paylaşmıştık. Peki düz bir karın için hangi yemekleri tüketmeliyiz?

Belirtmekte fayda var, spor yapmadan sadece diyetle düz bir karına sahip olmak mümkün değil ancak doğru beslenme ve sürekli egzersizle mümkündür. Size önereceğim besinler aynı zamanda bağırsaklarınız için de yararlıdır ve karın bölgesindeki şişlikleri gidermeye yardımcı olur.

  • Rezene Tohumu

Rezene tohumunun doğal antibiyotik özelliği bütün organlar için faydalıdır.
Rezene tohumunun doğal antibiyotik özelliği bütün organlar için faydalıdır.

Kurutulmuş rezene tohumu, zengin magnezyum, demir, kalsiyum ve lif kaynağıdır. Yoğun içeriği sayesinde sindirime de faydalıdır. Çay kaşığı kadar tohumu çiğneyerek veya demleyerek kullanabilirsiniz. Rezene tohumunun spazm giderici etkisi olduğu da bilinmektedir. Anetole karşı alerjisi olanlar rezene tohumu kullanmamalıdır.

  • Somon Balığı

Somon kalp ve damar sağlığınızı güçlendirir.
Somon kalp ve damar sağlığınızı güçlendirir.

Somon, D vitamini ve omega 3 yağ asitleri açısından harika bir besin kaynağıdır. Ayırca niasin ve B12 vitamini de içerir. Kansere, bağışıklık ve dolaşım sistemi hastalıklarına ve obeziteye karşı vücudu korumaya yardımcı olur. Tek bir kaynaktan bu kadar besin aynı anda alındığı için somon tüketmek, hem sağlık hem diyet açısından önemli bir kaynaktır.

  • Yumurta

Yumurta A, D, E ve B grubu vitaminlerini içerir.
Yumurta; A, D, E ve B grubu vitaminlerini içerir.

Eğer kilo vermek istiyorsanız, kahvaltınızı yumurta ile yaparak güne başlamalısınız. Yumurtanın içerdiği protein sayesinde sabah ihtiyacınız olan enerjiyi sağlamış olursunuz. Aynı zamanda tokluk hissi verdiği için, genellikle gün içerisinde daha az besin tüketiliyor. Yumurta B12 vitamini içerdiği için, vücudun yağ yakma seviyesini arttırır. Aynı zamanda D vitamini içeriği sayesinde obeziteye neden olan, kan şekeri seviyesini de korur.

Yumurta aynı zamanda kolin adı verilen bir madde içerir ve bu madde yağ metabolizmasında aktif bir şekilde görev alır. Birçok besin içerdiği için yumurtayı tüketmekten çekinmeyin.

  • Zeytin Yağı

Zeytinyağı, antioksidan elementleri içerir.
Zeytinyağı, antioksidan elementleri içerir.

Zeytin yağı tekli doymamış yağlar içerir ve yağların yakılması ve depolanması ile doğrudan bağlantılıdır. Bu doymamış yağlar aynı zamanda kan şekeri seviyesini düzenler. Bu sayede açlık seviyesi kontrol edilir ve karın bölgesinde toplanan yağların azaltılması sağlanır.

Zeytinyağı aynı zamanda kemik sağlığını ve karaciğeri korur; kan basıncına, kolesterole ve diyabete iyi gelir. Zeytinyağı sindirim sistemi için hayati derecede önem taşır. Bağırsak hareketlerini teşvik eder, hazmı ve sindirimi kolaylaştırır. Hareketsiz kalan bağırsaklar kilo almaya meyillidir ancak zeytinyağı bu durumları ortadan kaldırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

  • Kuşkonmaz

Kuşkonmaz hazımsızlık, şişkinlik ve ödem atılmasına yardım eder.
Kuşkonmaz hazımsızlık, şişkinlik ve ödem atılmasına yardım eder.

Bütün sebzeler düşük kalorili olup besin değerleri yüksektir. Dolayısıyla sağlık açısından mutlaka tüketilmesi gerekir. Kuşkonmaz sebzeler arasından besin değeri açısından öne çıkan en önemli sebzelerden biridir. İçerdiği prebiyotikler sayesinde, yararlı bakterileri destekler ve sindirim sistemine yardımcı olur. Kuşkonmaz folik asit içeriği sayesinde kardiyovasküler sistemin sağlığını destekler. Kuşkonmaz aynı zamanda magnezyum, fosfor, selenyum, çinko, sodyum, demir, bakır, kalsiyum, mangan; C, K, B6, A, tiamin ve niasin gibi vitaminler ve mineraller için zengin bir kaynaktır.

  • Tam Tahıllı Gıdalar

Tam tahıllı gıdalar İçerdikleri kompleks karbonhidratlar ve lif ile kan şekerini dengeler.
Tam tahıllı gıdalar İçerdikleri kompleks karbonhidratlar ve lif ile kan şekerini dengeler.

Tam tahıllı gıda denilince aklınıza kinoa, patlamış mısır, yulaf ve buğday gelebilir. Bu gıdalar karın bölgenizi düzleştirmeye yardımcı olur. The American Journal of Clinical Nutrition yaptığı bir araştırmaya göre, tam tahıllı gıda tüketen insanlar, karın bölgesinde daha fazla yağ yakıyor. Bu durumun nedeni tam tahıllı gıdaların yüksek oranda lif içermesidir. Lifler vücuttaki insülin seviyesini düşük tutarak yağ hücrelerinin küçülmesine yardımcı olur.

  • Muz

Muz ,içerdiği yüksek potasyum miktarı sayesinde kalp ve damar sağlığını güçlendirir.
Muz ,içerdiği yüksek potasyum miktarı sayesinde kalp ve damar sağlığını güçlendirir.

Çoğu insan muzun kilo aldırdığını düşünür ancak düz bir karın istiyorsanız muz tüketmek sizin lehinizedir. Muzun içerdiği yoğun potasyum, karnın şişmesini engeller. Kan basıncını dengelemede, böbrek taşlarının düşürülmesinde ve sindirimi kolaylaştırmada muz önemli bir rol oynar. İçerdiği yoğun lifler sayesinde sindirim siteminin düzgün hareket etmesine ve eliminasyonu arttırmaya yardımcı olur. Muz aynı zamanda A, C ve E vitaminleri içerir. Bu vitaminler göz sağlığı açısından çok önemlidir.

  • Yoğurt

Yoğurt uzun süre tok hissetmenizi sağlar.
Yoğurt uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

Yoğurt, kalsiyum açısından zengin bir kaynaktır. Kalsiyum karın bölgesinde yağ kazandıran kortizol hormonunun salgılanmasını azaltan bir mineraldir. Bununla birlikte yoğurtta bulunan amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Gereksiz yağların dışarı atılmasında, yağ hücrelerine katkıda bulunan yoğurt, aynı zamanda kasları kuvvetlendirir. Evde yapılan yoğurtlar diğer hazır yoğurtlara göre daha çok tercih edilmelidir çünkü hazır yoğurtlar, pastörize edildiği için, bir çok açıdan özelliğini kaybedebilir. Ancak bu, evde yapılan doğal yoğurt için geçerli değildir.

  • Salatalık

Salatalık baş ağrısına iyi gelir.
Salatalık baş ağrısına iyi gelir.

Salatalığın %96’sı sudan oluşur. Düşük kalorisi olmasına rağmen oldukça değerli besin maddeleri içerir. Eğer karnınızda şişkinlik hissediyorsanız, salatalık bu durumun giderilmesine yardımcı olur. Su, potasyum ve düşük değerlerde sodyum içerdiği için vücuttaki kiloyu dengede tutar. Salatalık aynı zamanda lif içerdiği için sindirim sistemine de yardımcı olur.

  • Su

Günde en az 2-2,5 litre su tüketmek gerekir.
Günde en az 2-2,5 litre su tüketmek gerekir.

Vücudumuzun büyük bir oranı sudan oluşur. Su insan vücudunda, kan sayesinde oksijen ve besin taşıma görevini üstlenir. Eğer sıvı, bir başka deyişle su tüketimini azaltırsak, vücut depolanan yağ oranını artırır ve dolayısıyla kilo almaya başlarsınız. Yoğun bir şekilde su tüketmek, metabolizmayı hızlandırdığı için uzmanlar tarafından kilo vermek isteyen insanlara sürekli önerilir. Bu miktar ortalama bir gün için 2 litre civarındadır. Ayrıca; su, içildiğinde tokluk hissi verir ve bu durum daha az yemenizi sağlar.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER