Vücut Geliştirenler Hangi Vitaminleri Kullanmalı?

Vücut geliştirmede, karbonhidrat ve hayvansal protein odaklı beslenme nedeniyle bazı vitaminleri yeterince tüketememek oldukça yaygın bir problemdir. Bu nedenle vücut geliştirenler, genellikle vitamin takviyelerine yönelirler.

Her vitaminin eksikliği görülebilir, ancak bazı vitaminler vardır ki vücut geliştiren kişiler için büyük önem taşır ve günlük alınması gereken vitaminlerdir. Fazla aktivite, vitamin tüketimini gerektirir. Bu nedenle her sporcunun vitamin takviyesine ihtiyacı olabilir.

Nature’s Supreme markasının yeni benzersiz içerikleri sayesinde, vitamin tüketimi konusunda artık sorun yaşamayacaksınız. Özel yeni formülleri ile Nature’s Supreme, doğanın en iyilerini sizinle buluşturuyor.

Multivitamin

Vitamin ihtiyacını pek çok bileşeni teknoloji yardımıyla bir araya getirerek bizlere sunan multivitamin ürünleri, kesinlikle her sporcunun kullanması gereken takviyelerden.

Bağışıklık sisteminin aktiviteye bağlı olarak zayıflamasının yanı sıra, beslenme alışkanlığının git gide vitamin bakımından daha az etkili besinlere yönelmesi multivitamin tüketimini arttırmakta. Yazının başında da belirttiğimiz gibi, karbonhidrat ve hayvansal protein odaklı beslenme alışkanlıkları işin içine girince vitamin eksikliği kaçınılmaz bir hal alıyor.

Nature’s Supreme markasının bu konudaki yeniliği ise, erkek ve kadına özel iki ayrı içerik ile piyasa çıkıyor oluşları.

Erkekler İçin Multivitamin

Nature’s Supreme markasının erkekler için ürettiği multivitamin, 35 bileşene sahip. Erkeklere yönelik en belirgin özelliği ise ek olarak zerdeçal ekstresi (curcumin) bulundurması. Nature’s Supreme; turmerik ile birlikte erkeklere özel, Türkiye’nin ilk ve tek multivitaminini piyasaya sürmüş bulunuyor.

Nature’s Supreme markasının bu ürünü, içerisinde pek çok vitamin ve mineralin yanı sıra, arjinin, taurin, glutamin gibi amino asitleri içeriyor. Koenzim q10, ginseng, l karnitin gibi metabolizma stresini azaltarak metabolizmayı hızlandıran maddeler de bulunduruyor.

Kadınlar İçin Multivitamin

Nature’s Supreme, kadınlar için ürettiği multivitamin içeriğinde de oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Bu ürün ise, turna yemişi (cranberry) içeriği ile kadınlara odaklanmakta. Erkekler için üretilmiş olan multivitamin seçeneğindeki vitamin ve mineral içeriğine sahip. Yalnızca amino asit profili içermiyor, bu nedenle kadınlara daha çok hitap ediyor.

D Vitamini

D vitamini, vücut geliştirmede en önemli yere sahip vitaminlerden biri. Çünkü D vitamininin testosteronu arttırıcı etkisi olduğu pek çok kaynakta kanıtlanmış durumda.

Yalnızca güneş ışınları ile yeterli miktarda tüketebildiğimiz D vitamini, çoğu kişinin gerekenin çok altında tükettiği bir vitamin.

D vitamini hakkında daha fazla bilgi için, “D Vitamini ve Kas Gelişimine Etkisi” makalesine göz atabilirsiniz.

Nature’s Supreme markası, D vitamini içeriğine beta karoten ekleyerek bir ilki gerçekleştirmeyi hedeflemiş. “Doğanın en iyileri sizlerle” sloganının da bu şekilde arkasında durmuş.

C Vitamini

C vitamini de yalnızca spor yapanlar için değil, herkes için önemli role sahip bir vitamin. Bağışıklık sistemine destek olan C vitaminini, suda eriyen efervesan tabletlerle takviye olarak almak oldukça yaygın ve pratik.

Nature’s Supreme, efervesan tablet olarak piyasaya sürdüğü C vitamini seçeneğinde ek olarak çinko bulunduruyor. Bu sayede bağışıklık sistemine katkıda bulunmada daha etkili. Çinko ile protein sentezine de katkıda bulunmayı hedefleyen Nature’s Supreme, patentli ham maddeleri ile dikkati üzerinde topluyor.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER