Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Bir beslenme uzmanı olarak diyet listelerini çok sıkıcı bulmakla birlikte kilo vermenin tek yolunun belirli bir diyet listesine harfiyen uyup sıkılana kadar diyet yapmak olmadığını düşünüyorum. Hayatınızda bazı değişikliklerle hem kilo verip hem de ideal kiloda kalmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Diyet yapmadan kilo vermek için yapmanız gerekenleri sizinle paylaştım.

Günde Bir Tatlı Kaşığı Doğal Elma Sirkesi Tüketin

Sabah uyandığınızda veya gün içerisinde 1 tatlı kaşığı elma sirkesini 1 bardak su ile karıştırarak içmek, günün geri kalanında iştahınızı kontrol etmenizi ve dengelemenizi sağlar. Her gün 1 tatlı kaşığı elma sirkesi içmek sizi daha zayıf bir bedene ulaştırabilir.

Tabağınızı İkiye Bölün

Öğünlerinizde tabağınızın yarısını salata ve nişastasız sebzelerle doldurun. Sebzeler yüksek lif içeriği ile sizi çabuk doyurur ve geç acıkmanızı sağlar. Aynı zamanda antioksidan deposu olan sebzeler, kilo verirken sizi hastalıklara karşı da korur. Tabağınızın diğer yarısını ise protein ve kompleks karbonhidratlar ile tamamlayabilirsiniz.

Sevdiğiniz Yemekleri Fit Hale Getirin

Pizza, makarna, puding gibi hepimizin çok sevdiği işlenmiş karbonhidrattan oluşan yemekleri fit hale getirebilirsiniz. Örneğin kabaktan pizza tabanı veya makarna, yulaf ve hurma ile puding yaparak işe başlayabilirsiniz. Çok sevdiğiniz sağlıksız yemekleri fit hale getirerek düzenli tüketebilirsiniz.

Bitkisel Sütlerle Tanışın

Kahvelerinizde ve sıcak içeceklerinizde krema ile tam yağlı süt yerine badem sütü, soya sütü gibi kalorisi ve yağ oranı düşük bitkisel sütleri kullanabilirsiniz. Bunlar hem kolestrol değerlerinizi düşürmeye yardımcı olacak hem de düşük kalorileri ile kilo vermenizi kolaylaştıracaklardır.

Yağsız Proteinler Tüketin

Vücudunuz proteinleri sindirirken diğer besin öğelerine kıyasla daha fazla enerji harcar. Bu nedenle düzenli protein tüketimi, daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Balık, et, tavuk, peynir, yoğurt ve yumurta; tüketebileceğiniz başlıca proteinlerdir. Ancak yağsız olmalarına ve porsiyonuna dikkat etmeli, aşırıya kaçmamalısınız.

Günde 30 dk Aktivite Yapın

Her gün sizi yoracak tempoda 30 dk aktivite yapmak kilo vermenizi hızlandırmakla birlikte kalp sağlığınızı da koruyacaktır. Tek şart sıkılmamanız için sevdiğiniz bir aktivite bulmak. Bu yürümek, koşmak, dans etmek veya tenis oynamak olabilir.

Öğünlerden Önce 1 Bardak Su İçin

Ne içersiniz sorusuna önce 1 bardak su demeniz sizi kilo verme yolunda bir adım öne taşıyacaktır. Su içmeyi tercih ederek gereksiz kalori alımını engeller ve iştahınızı kapatabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER