Fitnessa Yeni Başlayanlara Ünlü Vücut Geliştiricilerden Tavsiyeler

Fitness ve vücut geliştirme ile hayallerinizdeki vücuda kavuşmak tabii ki çok kolay değil ancak imkansız da değil. Bugüne kadar podyumda ve ekranlarda gördüğümüz mükemmel vücutlar daima bol özveri, çalışma ve disiplin ile kazanıldı. Arnold Schwazenegger gibi efsaneler 1 günde doğmadı. Onlar daima kendilerine inandı ve etraflarındaki negatif düşüncelere kulaklarını kapayarak kendi hedefleri için gereken çalışmaları yaptı.

Bugün fitness ve vücut geliştirme denildiğinde akla gelen vücut geliştiricileri ve diğer ünlüleri sizlerle paylaşmak ve başarı yolunda sizlere verdiği tavsiyeleri hatırlatmak istiyoruz. Eğer hazırsanız biraz rahatlama, özgüven ve motivasyon dolma zamanı!

En İyilerden Unutmamanız Gereken Tavsiyeler

Herkesin en iyi vücut denildiğinde aklına farklı ölçüler ve kalıplar gelebilir ancak vücut geliştirme tarihinin hemfikir olduğu isimler vardır. Medyanın ve sanatın da gücü ile bu isimleri artık filmlerde de bol bol görür hale geldik.

Aşağıda sıraladığımız isimler motivasyonunuzu ve kendinize olan inancınızı yitirdiğinizde daima aklınıza gelmeli! Çünkü her biri muazzam bir efor ve inanç ile imrendiğiniz vücut gelişimine sahip oldular.

1. Arnold Schwazenegger

https://www.instagram.com/p/BsLjaqZnrpE/

Vücut geliştirme tarihinin en önemli figürlerinden biri Arnold Schwazenegger, istisnasız herkesin fiziğini beğendiği isimlerden biridir. Ağırlık çalışmaya 15 yaşında başlayan Arnold’ı podyumlardan sonra The Terminator ve Predator gibi filmlerde izledik ve en nihayetinde de Arnold 2003 yılında Kaliforniya valisi seçildi!

Para sıkıntısı çeken, Katolik ve baskıcı bir aileden gelen Arnold’ın okul başarısı ortalama olsa bile her zaman spor konusunda başarılı oldu ve çevresindekilere karşı nazik tutumu onu hep ön plana çıkardı. 15 yaşında futbol yerine vücut geliştirmeye yönelmesi ile olimpik kaldırışlar da dikkatini çekti. 7 Mr. Olympia 1.liği ve daha birçok farklı derecenin sahibi olan Arnold Muscle&Fitness ve Flex dergilerine de düzenli olarak yazdı.

Tam mücadele etmeyi bıraktığınızda aklınıza gelmesi gereken cümleler ise Arnold’ın ağzından dökülüyor:

“Başarı gücü getirmez. Mücadele senin gücünü artırır. Zorluklardan geçerken teslim olmamaya karar verdiğinizde bu güçtür.”

2. Phil Heath

https://www.instagram.com/p/BtWtgi_BJav/

39 yaşındaki Amerikalı ünlü vücut geliştirici Phil Heath devasa kasları ve hacmi ile vücut geliştirmede sınıf atlamış isimlerden biri. Phil 2012 ve 2017 yılları arasında Mr. Olympia şampiyonu olmuş; 2018 yılında ise aynı yarışmada 2.liğin sahibi olmuştu.

Seattle da doğan Phil’in spor geçmişi aslında basketbolda takım kaptanlığına uzanıyor. Okul yıllarında spor ile olan ilişkisi onu 2002 yılında vücut geliştirme ile tanıştırmış.

Phil gibi isimlere baktığınızda hedefleriniz size çok uzak görünüyor olsa bile moralinizi bozmamalısınız. Phil’e göre:

“Negatif ve tembel olmak zorluğa, acıya, depresyona, sağlıksızlığa ve başarısızlığa yol açan bir hastalık. Bu yüzden başarıya ulaşmak için daima aktif olmanız gerek!”.

3. Ronnie Coleman

https://www.instagram.com/p/BuZbXwHBN4D/

Ronnie Coleman bir Mr. Olympia olmadan çok önce futbol oynuyordu. Üniversitede defans oyuncusu olarak rol alan Coleman, Texas’ta polis memuru olduktan sonra vücut geliştirmeye merak sardı. Vücut geliştirmede sahnede fiziği en beğenilen isimlerinden biri olan Coleman 1995 yılında ilk yarışmasını kazanarak profesyonelliğe adım atmaya başladı. 1998 yılında ise geçen 3 yıllık çalışması ile Mr. Olympia ünvanının sahibi oldu.

Kaldırdığı aşırı yükler ile eklemlerinden bir dizi ameliyat olmak zorunda kalmış olsa da geriye dönüp baktığında pişman olmadığını söylüyor. (Siz siz olun, yine de kaldıramayacağınız yüklerin altına girmeyin.) Coleman başarının çevre ile de ilişkili olduğunu düşünen isimlerden biri. Colemana göre:

“Başarmak istiyorsanız insanların da size inanması önemlidir. Çevrenizdekilerin desteği ile elde edebilecekleriniz sınırsızdır!”.

4. Dwayne Johnson

https://www.instagram.com/p/BvMNya8BYHe/

Tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden Fast and Furios serisi, Jumanji ve Hercul gibi filmlerin baş yıldızı Dwayne “The Rock” Johnson fiziğini en çok sevdiğimiz ünlüler arasında. Dwayne Johnson her yaptığını instagramda takipçileri ile paylaşıyor, onun spor ve beslenme rutinini yakından tanıyoruz.

Şimdilerde elini attığı her rolün hakkını veren Johnson, WWE’de (World Wrestling Federation) bir güreşçi olarak ün kazanmıştır. Bu alanda toplam 16 şampiyonluğu bulunan Johnson ayrıca daha önceden lise döneminde futbol oynadı.

Sık sık spor salonunda geçirdiği vakti takipçileri ile paylaşan 47 yaşındaki Dwayne Johnson’ın bir sözü belki de fitnessa yeni başlayanların başarı anlayışını değiştirebilecek etkiye sahip. Johnson’a göre:

“Başarı her zaman “büyüklük” değil, tutarlılık ile ilgili. Tutarlılık ve sıkı çalışma büyüklüğü getirir!”.

5. Jason Momoa

https://www.instagram.com/p/BrYnq45AdMo/

Game of Thrones dizisindeki Drogo karakteri ile tüm dünyada ismini tanıtan ve Aquaman filmindeki performansı ile de beğeni toplayan Jason Momoa son yılların en popüler sporcularından. Hawaii’li Jason Momoa aslında bir biyolog. 1998 yılında ise modelliğe başlıyor. 1999 yılında Hawaii’de yılın modeli seçildikten sonra ise fiziğine çok daha dikkat etmeye başlıyor. Martial arts ve jiu-jitsu eğitimine de sahip olan 39 yaşındaki Jason Momoa, sert duruşu ve güçlü fiziği ile birçok yapımda roller aldı ve hızla milyonların kalbini kazandı.

Sabah erken saatlerde kalkıp spor yaptığını belirten Jason Momoa’nın en önemli tavsiyesi ise motivasyon odaklı değil. Jason daha çok istikrarlı olmanızı ve yeterli beslenmeye önem göstermenizi öğütlüyor!

Jason Momoa’nın antrenman ve diyet programını okumak için tıklayabilirsiniz.

6. Dave Bautista

https://www.instagram.com/p/BhzfimgH89s/

Tüm zamanların en başarılı WWE yıldızlarından biri olan Dave Bautista’yı kimileri dövüş kariyeri ile tanır kimileri ise Guardians of the Galaxy filmindeki Drax the Destroyer rolü ile. Batista adı ile bir neslin hafızlarına kazınmış dövüş şampiyonunun 4 World Heavyweight Championship 2 WWE Championship şampiyonluğu mevcut.

Şansının da döndüğü, kariyerinin üzerine yoğunlaşmaya başladığı döneme dek oldukça zor zamanlar geçirmiş olan Batista’nın sicilinin de çok temiz olduğunu söyleyemeyiz. Ancak 1999 yılından itibaren profesyonel bir şekilde dövüş sanatları üzerinde çalışmaya başlayan ve ringlere çıkan Batista sporu hayatının odak noktası haline getirdikten sonra hem fiziksel hem mental olarak mükemmel bir gelişim göstermeye başladı.

Vücut geliştirmeye ve fitnessa yönelmek isteyen herkese şu telkinde bulunuyor:

“Hayat tarzınız olmalı. Aktif olmak için her ne yapıyorsanız artık, bisiklet olur, ağırlık antrenmanı olur, MMA olur… İşte o her ne ise hayat tarzınız olacak!”

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER