Kontrast Duş Metodu

Spor hayatınızdaki rutinlerinizden biri de spor sonrası  alınan duşlardır. Önce musluğu açarsınız, suyun altına elinizi sokarak optimum sıcaklığa getirirsiniz ve sonra da suyun altına girersiniz. İşte bu kadar basit.  Acaba gerçekten öyle mi?

Bu yazımızı dikkatli okuyarak alacağınız duşlar sayesinde, antrenman kapasitenizi arttırabilir, daha çabuk toparlanabilir, yağ yakabilir ve enerjinizi arttırabilirsiniz.

Kontrast Duş

Kontrast duş metodu, yeni yeni günlük hayatımıza giren oldukça basit fakat bir o kadar da etkilidir. Herkes tarafından uygulanabilmektedir. Ne kadar sıkı antrenman yaparsanız, antrenman sonunda alacağınız kontrast duş, o kadar etkili olacaktır.

Bu duşun mantığı arka arkaya sıcak ve soğuk duş tecrübesini yaşamaktır. Günümüzde oldukça yaygınlaşan bu teknik sayesinde kan dolaşım hızınızı arttırabilirsiniz.

Uzmanlara göre bu duşun sırası ;

  1. 5 dakika sıcak su ile duş alınız.
  2. Hemen suyun ısısını düşürüp 3 dakika soğuk su ile duş alınız.
  3. Suyun sıcaklığını tekrar arttırarak sıcak su ile bir 5 dakika daha duş alınız.

En yaygın şekilde kullanım bu setin 3 kez tekrarlanması şeklinde olanıdır.

Sıcak su ile duş alırken, tüm vücudunuzun su ile temas ettiğinden, soğuk su ile duş alırken de özellikle o gün sporda hangi kas grubunu çalıştırdıysanız o kas grubuna ve eklemlere suyu tutmaya özen gösteriniz.

Sıcak su kaslarınızı gevşeterek kan dolaşımını arttırırken, soğuk su ise kalbin vücuda daha hızlı şekilde kan pompalamasına yardım eder ve kas gruplarındaki ağrılarınızı dindirir.

Bu metabolizmik artışlar sayesinde soğuk su ile duşun yağ yakımına da yardımcı olduğu belirtilmektedir.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER