Karın Kası Oluşturmada Etkili 5 Takviye

Günümüzde sadece sporcuların değil, herkesin en çok önem verdiği kas grupları, karın kaslarıdır. Özellikle yaz mevsimi yoğun ve zorlu geçen antrenmanların ardından kaslarınızı çıkarttığınız ve gösterdiğiniz zamandır. Karın Kası elde etmek kolay değildir. Düzenli ve disiplinli yapılan Karın Kası Egzersizleri sizi hedefinize ulaştıracaktır. Ancak, düzenli antrenmanların yanında takviye edici gıda ürünlerinin kullanılması gerekmektedir. Bunlardan en önemlileri yağ yakıcılar, protein tozları, amino asitler, CLA ve antrenman öncesi (Pre Workout) takviyeleridir.

Yağ Yakıcılar

Güçlü karın kaslarının oluşumu için ilk iş yağların yakılmasıdır. Kullanılan yağ yakıcılar başlangıç için ideal takviyelerdir. Bu yağ yakıcılar antrenmanlarınızın daha rahat geçmesini ve diyetinize sadık kalmanızı kolaylaştırır. Fakat, kilo kaybı yaşama ve Karın Kası Geliştirme için düzenli ve yüksek yoğunlukta egzersiz yapılmalıdır. Karın Kası Hareketleri düzenli ve istikrarlı yapıldığında sizi hedefinize ulaştıracaktır. Kafein içeren yağ yakıcılar kullanarak da yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

Protein Tozları ve Amino Asitler

Karın Kası Antrenmanı en zorlu geçen antrenmanlardandır. Ciddi bir karın kası için diyet programınıza uymak büyük önem taşımaktadır. Özellikle, programınızda proteini eksik etmemelisiniz. Proteinler, yağ yakımı dönemlerinde yeni kasların inşasında önemli rol oynamaktadırlar. Protein tozları, kasların gelişmesinde, metabolizmayı hızlandırmada ve antrenman sonrası toparlanma süresini kısaltmada etkilidir. Ayrıca, kan şekerinizi dengeleyen ve iştahınızı azaltmada yardımcı bir gıda ürünüdür. Başarılı bir yağ yakımı ve kas gelişimi için en önemli iki unsur, dehidrasyona (su yoksunluğu) uğramamak ve katabolik süreci (kas yıkımı) önlemektir. Amino asitler, bu iki unsuru da gerçekleştirmeye yardım ederler. Amino asitlerden en önemlisi, BCAA’ dır. 3 dallı zincirli yapıya sahip olan bu amino asit lösin, izolösin ve valin içermektedir. Sıvı ya da toz formda bulunabilen BCAA’ lar enerji ve düşük kas yıkımı sağlayarak su kaybınızı engeller ve kas ağrılarını giderir.

Pre Workout ve CLA Takviyeleri

Pre Workout ürünleri özellikle enerji arttırmak için kullanılmaktadır. Enerji arttırıcı özelliği yanı sıra kan akışı ve dayanıklılığı arttırmaya yardımcı olmaktadır. Pre Workout takviyeleri içerisinde genellikle kafein ve bazı amino asitler bulunmaktadır. Tirozin, sitrülin, alanin ve arjinin içeriği ile performans arttırıcı, yağ yakıcı, kan akışını hızlandırıcı ve laktik asit oluşumunu engelleyici özellik taşırlar.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER