Sponsoru Olduğumuz N Kolay 42. İstanbul Maratonu’nda Avrupa’dan Asya’ya Uzanan Tarihi Koşu

Bu yıl 42’ncisi düzenlenen İstanbul Maratonu’na sayılı günler kaldı. Tarihin eskitemediği, yıllardır aralıksız şekilde devam etmeyi başarabilen nadir organizasyonlardan biri olan İstanbul Maratonu; bu yıl da yine sporun, dayanışmanın, rekabetin ve yardımseverliğin buluşma noktalarından biri olmayı hedefliyor. Pek çok sporcunun büyük bir heyecanla beklediği N Kolay 42. İstanbul Maratonu’nda biz de bu heyecanı sporcularla paylaşmak istedik ve maratona sponsor olduk! Sporun kalbinin atacağı 8 Kasım’da boğazda koşarak iki kıtayı birbirine bağlamanıza destek olacak ürünlerimizle yanınızdayız!

Dünyanın İki Kıtayı Birbirine Bağlayan Tek Koşusu

Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olan N Kolay İstanbul Maratonu, 42 yıldır kesintisiz süren bir İstanbul geleneği… İki kıta arasında düzenlenen tek koşu olma özelliği taşıyan bu organizasyon, yıllardır yerli ve yabancı pek çok sporseveri buluşturuyor.

İlk kez 1979 yılında başlayan ve Ekim ayının bir pazar günü düzenlenen organizasyon, 2012 yılından beri Kasım ayının bir pazar günü gerçekleştiriliyor. Asya ve Avrupa kıtalarını kapsayan yarış parkurunun trafiğe kapatıldığı maraton gününde, hem profesyonel hem de amatör koşucular için eşsiz bir deneyim kazanma imkanı yaratılıyor. 

Yıllar içinde başlangıç ve bitiş noktaları, mesafesi, ismi ve yönetimi değişse de her yıl aralıksız olarak sürdürülmeye devam eden İstanbul Maratonu; bu yıl sürpriz bir yenilikle dikkat çekiyor. Başlangıcından bu yana Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na koşulan maraton, bu yıl sporcuları Avrupa’dan Anadolu’ya bağlayacak! Avrupa Yakası’nda Yenikapı’dan başlayan koşu; aralarında Karaköy, Dolmabahçe, Kumkapı, Sirkeci, Galata gibi semtlerin bulunduğu pek çok noktayı içeren bir güzergaha sahip olacak. Anadolu Yakası’nda Altunizade Köprüsü’nden U dönüşü yapıldıktan sonra koşu; Balat, Fener ve cibali güzergahı izlenerek başlangıç noktası olan Yenikapı’da son bulacak. COVID – 19 önlemleri kapsamında bu yıl 4000 kişi ile sınırlandırılan N Kolay 42. İstanbul Maratonu’nda, yalnızca 42K koşusu düzenlenecek. Bunun yanı sıra 10.000 kişi ise sanal koşu ile maratona katılabilecek.

Sıkı COVID – 19 Önlemleri Eşliğinde Güvenli Bir Yarış

Sporculara düşen görevlerden, etkinlik alanındaki tedbirlere ve organizatörler tarafından düzenlenen yönergelere kadar geniş bir çerçeveye yayılan COVID – 19 önlemleri; sağlıklı ve güvenli bir koşu sağlayacak.

Etkinlik alanına girişte yapılacak ateş ölçümleri, konaklama yapılan her yerde dezenfektan bulundurma, sosyal mesafe kurallarına uygun koşu düzeni, tek kullanımlık malzeme temini ve daha pek çok şey; sporcuların maratonu güvenle bitirmeleri için alınmış önlemlerden yalnızca birkaçı. Maraton kiti dağıtımı sırasında da sosyal mesafe kurallarına uyulup randevu eşliğinde tek bir merkezden dağıtım yapılması planlanan yarışta, sporcuların da kendileri için gerekli önlemleri alması önemle tavsiye ediliyor.

Mekân Kısıtlaması Olmadan Maraton Keyfi: Sanal Koşu

COVID – 19 önlemleri kapsamında bu yıl yükselişe geçen bir yenilik de sanal koşu uygulaması. Sporcu kısıtlaması sebebiyle katılım sağlayamayan sporseverler, sanal koşu imkanıyla birlikte istedikleri yerde tek başlarına koşabilecek.

Telefonlara ücretsiz olarak indirilebilecek sanal koşu mobil uygulaması yoluyla gerçekleşecek olan koşu; sporcuların açık alanda koşmak istedikleri herhangi iki nokta arasında başlangıç ve bitiş noktalarının işaretlenmesi, koşu ve hedef bilgilerinin girilmesi ile başlayacak. Koşucular uygulama eşliğinde GPS üzerinden takip edilebilecek. Açık alanda koşmak istemeyen sporcular, kendi evlerinde koşu bandı üzerinde de bu uygulamaya dahil olabilecek. Maraton sonunda sporcu, uygulama üzerinden koşu sonuçlarını organizasyonla paylaşacak. Koşu tamamlandığında almaya hak kazandıkları maraton kiti, teslim noktalarında sporcuları bekliyor olacak!

Supplementler.com, Maratonda High5 Ürünleri ile Sporcuların Yanında!

Hem amatör hem de profesyonel sporculara sağlıklı bir spor yaşamı sunmak amacıyla orijinal ürünleriyle doğru besin takviyesi desteği veren Supplementler.com, İstanbul Maratonu’na katılan sporcuları yalnız bırakmıyor! Bu yıl sponsoru olarak yer aldığımız N Kolay 42. İstanbul Maratonu organizasyonunda, %100 orijinal High5 enerji jeli ürünleri eşliğinde sporculara enerji desteği sunmaya hazırlanıyoruz. Maraton başlarken verilecek olan kitin içinde yer alacak ve 15K ile 30K istasyonlarında alınabilecek olan High5 ürünleriyle, sporcuların güçlenmelerine ve enerji kazanmalarına yardımcı olacağız. Siz de özellikle dayanıklılık sporlarıyla ilgilenen sporcuların ihtiyaçlarına yönelik şekilde üretilmiş olan High5 enerji jeli ürünleri ile N Kolay 42. İstanbul Maratonu sponsorluğumuzda tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz!

Neden High5?

Spor öncesinde veya sırasında vücudun enerji seviyesini yüksek tutmak amacıyla özel olarak geliştirilen High5 enerji jeli ürünleri, yüksek oranda karbonhidrat desteği sağlayarak vücuda ihtiyaç duyduğu yakıtı sunuyor. Jel kıvamında enerji içeceği, su ve meyve suyu karışımından oluşan ürünler; sporcuların enerji ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılamanın püf noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Vücuda alındığı anda hızlıca karbonhidrat emilimi sağlayan High5 enerji jeli ürünleri, anlık olarak vücudun karbonhidrat depolarını doldurmalarında özellikle koşucular için mükemmel bir alternatif haline geliyor. Spor sırasında enerji kaynağı olduğu gibi spor sonrasında da kasların toparlanma sürecini hızlandıran önemli bir destek olan enerji jelleri, içeriğinde hiç yağ bulunmayan formülü sayesinde güvenli bir kullanım sunuyor.  

Tüm ürünlerimiz gibi High5 enerji jeli çeşitleri de %100 orijinal ürünlerden oluşuyor. Supplementler.com olarak sizlere %100 orijinal ürün garantisi ile ihtiyaç duyduğunuz tüm gıda takviyelerini evinizden çıkmadan güvenle satın alabilme imkanı sunuyoruz. Online ödeme kolaylığı ile satın aldığınız tüm ürünleri kapınıza kadar bırakıyoruz. Üstelik tüm siparişlerinizde kargo bizden! Siparişinizi verdiğiniz gün kargoya verdiğimiz ürününüzün bir gün sonra eline ulaşmasının keyfini çıkarabilirsiniz! Online ödeme seçeneğinin yanı sıra kapıda ödeme alternatifi de sunduğumuz alışverişlerinizde, %100 orijinal ürünleri güvenle kullanabilirsiniz!

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER