Kışın Hastalıktan Korunmanın 7 Etkili Yolu

Soğuk havalarla birlikte grip sezonu da geldi malesef. Yılbaşı tatili bahanesiyle spora ara verdiyseniz, şu anda hastalanmak için hiç de iyi bir zaman değil. En son isteyeceğiniz şey 1 hafta daha spor salonundan uzak kalmak olmalı. Eğer öyleyse kışın hastalıktan korunmanın yollarına bir göz atın.

Antrenman yapmanın bağışıklık sistemi üzerinde hem pozitif hem de negatif etkileri bulunuyor. Ortalama seviyede egzersiz yapmanın bağışıklık sisteminde yer alan hücreler ve kimyasallar üzerinde pozitif bir etkisi var. Fiziksel olarak aktif bir hayatı olan kişilerin de daha sağlıklı ve daha dayanıklı genlere sahip olduğu ve dolayısıyla daha güçlü bir bağışıklık sistemi olduğu biliniyor. Ancak yoğun egzersizler bağışıklık sisteminin çökme riskini arttırabilir ve spordan uzak kalmanıza neden olabilir.

Kışı sağlıklı bir şekilde geçirmek ve antrenmanlarınıza mecburi bir ara vermenizi önlemek için bu 7 öneriye kulak verin.

Gripten Korunmanın 7 Yolu

1- Hasta olan insanlarla temas kurmayın ve ellerinizi sık sık sabunla yıkayın.
2- Kimseyle bardak, pet şişe ve çatal-bıçak paylaşmayın.
3- Mutlaka grip aşısı yaptırın.
4- Yoğun antrenman döneminde stresten ve düşük kalorili diyetlerden uzak durun. Vitamin ve mineral eksikliğini önleyin ve karbonhidrat almayı ihmal etmeyin.
5- Polifenol içeren supplementler tüketin ve probiyotik gıdalar yemeye özen gösterin.
6- Günde en az 6-7 saat uyuyun.
7- Her gün 5-20 gr. glutamin kullanın. Glutamin esansiyel olmayan bir amino asittir ve vücutta bol miktarda bulunur. Araştırmalar vücut stres altındayken veya güçsüz durumdayken glutamin desteği almanın, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermektedir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER