Neden İzole Protein Tozu?

Protein tozları, sporcuların en sık kullandığı supplement olarak yerini daima koruyor. Whey protein, kompleks protein, et proteini, kazein gibi pek çok çeşidi bulunan protein tozları sporcuların beslenme düzenine göre ve ihtiyacına göre çeşitli türlere ayrılıyor.

Protein tozu türlerini incelediğimiz güncel yazımız “En İyi Protein Tozu Çeşidi Hangisi?”, bu konuda daha fazla bilgilenmeniz için oldukça güzel bir kaynak.

Bugün ise, genellikle diyet yapan sporcular tarafından yaygın olarak kullanılan izole proteinleri ele alacağız.

İzole Protein Tozu Nedir?

İzole protein tozu, yüzdesel olarak daha fazla protein içeren protein tozlarıdır. Protein, makro besinler arasında en az kalorili olan besindir. Dolayısıyla yüksek protein oranı olan protein tozları da, saflık seviyesi yüksek olduğu için az kalorilidir.

Diyetlerde yaygın olarak bu sebeple tüketilirler. Ancak dünkü yazımızda da vurguladığımız gibi, izole protein tozları yalnızca diyet yapan kişilerin kullanması gereken bir ürün değildir.

İzole Protein Tozu Yalnızca Diyet İçin Mi Kullanılır?

İzole protein tozu, kilo alan bireyler tarafından da, formunu korumak isteyen bireyler tarafından da kullanılabilir. Kişilerin tercih etmesinin pek çok sebebi olabilir. Bu sebepleri gelin birlikte inceleyelim.

İzole Protein Tozu Kolay Çözünür

Topaklanma yapma ihtimali en düşük olan protein tozları izole protein tozlarıdır. İçerisinde neredeyse yalnızca protein bulunduğu için (%90 ila %95 arası) çok daha kuma yakın incelikteki bir toz halinde bulunur. Dolayısıyla protein tozlarındaki karışmama ve topaklanma durumunu sevmeyen kişiler tarafından epey tercih edilmektedir.

İzole Protein Tozu Laktoz İçermez

Laktoz intöleransı sebebiyle whey protein tüketemeyen pek çok birey var. Ama bu da teknoloji sayesinde artık tarih olmuş bir durum. Laktoz intöleransının meydana getirebileceği sindirim sistemi bozuklukları ve diğer negatif durumlar izole protein tozlarında söz konusu değil.

İzole Protein Tozu Hızlı Sindirilir

Yalnızca laktoz intöleransı değil, yoğun içeriğe sahip olması sebebiyle de diğer protein tozları sindirim sisteminde olumsuzluklar yaratabilir. Ayrıca, kişilerin antrenman saati ve yemek yedikleri saatler sebebiyle daha hızlı sindirilen protein kaynaklarına ihtiyacı olabilir. İzole protein tozu, hızlı emilime sahip, biyolojik olarak elverişli ve hızlı sindirilen bir protein tozu çeşidi olarak bu sebeple de pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

İzole Protein Tozu Karbonhidrat, Şeker ve Yağ içermez

Pek çoğumuz; şekeri, karbonhidratı ve yağı günlük hayatta farklı pek çok besin ile tüketiyoruz ve fazladan yağ ve şekeri protein tozundan da almak istemeyebiliyoruz. Bahsettiğimiz çoğunluk için, izole protein tozları biçilmiş kaftan.

İzole protein tozlarının pek çoğu ya bu besinleri içermiyor, ya da eser miktarda içeriyor. Kilo alma döneminde de izole protein tercih etmek isteyecek bir bireye bu örnek güzel bir örnek olabilir.

Et, yumurta, pirinç gibi ürünlerle yüksek miktarlarda karbonhidrat,yağ ve şeker tüketirken; fazladan protein alımında da yağ, şeker veya karbonhidrat tüketmek istemeyen pek çok sporcu var. Bu sporcular da izole protein tozlarını tercih ediyor.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER