Muhtemelen Denemediğiniz, Salondaki Performansınızı Arttıracak Supplement!

Spor salonuna her gün en iyi modunuzla gidemeyebilirsiniz. Kimi zaman uyku, kimi zaman beslenme, kimi zaman ağır antrenmanlardan dolayı, kimi zaman da psikolojik olarak antrenman moduna tam olarak giremeyebilirsiniz.

Böyle durumlarda salona gitme isteğini arttırabilecek pek çok supplement mevcut. Bu supplementleri kullandığınızda antrenman performansınız da olumlu etkilenebilir.

Bugün, odağımızı beta alanin supplementine vereceğiz.

Beta Alanin Nedir?

Daha önce pre-workout supplement kullandıysanız ve karıncalanma hissi yaşadıysanız, bunun sebebi o pre-workout içerisindeki beta alanindir.

Bir amino asit olan beta alanin, özellikle dayanıklılık antrenmanlarında daha uzun soluklu performans sergileyebilmeye yardımcı olabilir. Kendinizi antrenman modunda hissetmediğiniz günlerde beta alanin kullanarak, beklemediğiniz kadar iyi bir antrenman geçirme şansınız oldukça yüksek.

Beta Alanin Ne İşe Yarar?

Salonda kendimize çok yüklendiğimizde, glikozu sindirip enerji olarak kullanmaya başlarız. Kaslar glikozu laktik asite çevirir. Sonrasında laktik asit laktata dönüşür ve hidrojen iyonları üretir. Kaslar bu sebepten ötürü asidik bir ortam haline gelir, bu da kas kasılmasını ve enerji üretimini engelleyebilen bir durumdur.

Beta alanin, asidik ortama bir bariyer oluşturur ve karnosin üretimini arttırarak asidik ortamın PH seviyesini dengeler.

Bu sebeplerden dolayı beta alanin dayanıklılığı arttırabiliyor. Beta alaninin dayanıklılığa ve performansa olumlu etkisi ile ilgili pek çok araştırma mevcut. Hem antrenman hacmini arttırmaya hem de uzun soluklu antrenman yapabilmeye yardımcı olan beta alanin, yoğun antrenmanlardaki güce de etki edebiliyor.

Beta Alanin Nasıl Kullanılır?

Beta Alanin takviyesinin herhangi bir yan etkisi yıllardır gözlemlenmemiştir. Yalnızca karıncalanma hissi yaratabilen beta alanin, bu karıncalanma hissini yaratırken vücuda herhangi bir zarar vermez. Bu his geçici bir histir.

Optimum doz, günlük 2-4 gram arasıdır. Antrenmandan önce alınması da antrenman performansına etki edebilmesi için en mantıklı seçenektir. Devamlı olarak beta alanin kullanıp antrenmana gittiğinizde, sonuçlardan memnun kalacaksınız.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER