Bir Grup Aktivitesi Olarak Koşu

Hangi amaçla koşulursa koşulsun, yanınızda bir partner olduğunda koşmanın zevki iki katına çıkar. İşte bu noktadan yola çıkan İstanbul Koşu Kuvvetleri, her hafta farklı bir parkurda koşmayı sevenleri bir araya getiriyor.

Koşmak en iyi kardiyo egzersizlerinden biridir. Spor salonunda ısınmak için 20 dk. koşanlar da vardır, açık havada uzun mesafe koşmayı sevenler de. Ama hangi aktivite olursa olsun, bir partner ile birlikte yapıldığında zevk iki katına çıkıyor. Söz konusu spor yapmak olduğunda, işin içine motivasyon faktörü de girince, bir partner bulmak mecburi olabiliyor. Hangi amaçla koşulursa koşulsun, yanınızda bir partner olduğunda koşmanın zevki iki katına çıkıyor. İşte bu noktadan yola çıkan İstanbul Koşu Kuvvetleri, her hafta farklı bir parkurda koşmayı sevenleri bir araya getiriyor.

Untitled-3

30 Ekim 2012 tarihinde kurulan İstanbul Koşu Kuvvetleri, koşmayı seven, şehrin merkezinde spor yapacak her fırsatı değerlendiren ve koşarken de çocukların eğitim ve gelişimine katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına yardım toplamayı hedefleyen kişilerden oluşuyor. Kendilerine her hafta 6-8 km arasında değişen farklı bir parkur belirleyip, yeri ve zamanı Facebook sayfalarında paylaşarak, herkesin katılımına açıyorlar. Parkurların uzunluğu yarışa hazırlık dönemlerinde 15-16 kilometreye kadar çıkabiliyor.

Aralarında sadece profesyonel koşucuların olmadığını ve sadece eğlence amaçlı koşan amatörleri de aralarında görmek istediklerinin özellikle altını çiziyorlar. İleri seviye koşucular yeri geldiğinde tempolarını düşürerek arkada kalanları bekliyor ve onlara destek oluyor.

Şu an için sadece İstanbul’da koşu etkinliği düzenleyen İstanbul Koşu Kuvvetleri, zaman zaman sağlıklı yaşama dair sponsorlar bularak, koşu sonrasında katılımcılara ufak ikramlarda bulunabiliyor ve zaman buldukça koşudan sonra bir mekanda toplanıp toplu yeme, içme, kahve, sohbet organizasyonları düzenleyebiliyor. Bazen de sporcu beslenmesi konusunda uzmanlaşmış bir diyetisyen ile workshop’lar düzenleyerek, katılımcıların koşucu beslenmesiyle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlıyorlar.

Siz de yaz, kış, kar, yağmur dinlemeden koşmayı seviyor ve İstanbul’da yaşıyorsanız, mutlaka bir sonraki İstanbul Koşu Kuvvetleri organizasyonuna katılın ve sizin gibi düşünen insanlarla bir araya gelerek, güçlerinizi birleştirin.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER