Eşinizle Birlikte Antrenman Yapmak İçin 7 Sebep

Eşinizle birlikte antrenman yapmak hem vücudunuza hem de ruhunuza fayda sağlar. Ayrıca ilişkinize de katkı yapabilir. Aşağıda eşinizle birlikte antrenman yapmanın faydalarını okuyabilirsiniz.

1. Cinsel Yaşamınızı Geliştirir

Fiziksel olarak kendinizi güçlendirmek cinsel yaşamınızı da geliştirecektir. Aktif olarak spor yapmanın cinsel sağlığınız üzerinde olumlu etkileri olur. Ayrıca ağırlık antrenmanları cinsel yaşamı düzenleyen testosteron hormonu seviyelerini de yükseltir.

2. Özgüveninizi Arttırır

Ağırlık antrenmanlarının en büyük yararlarından biri de budur. Ağırlık antrenmanları fiziksel olarak kendinizi geliştirmenizi sağlar. Kendinizi daha iyi hissedersiniz. Fiziksel ve ruhen kendinizi güçlü hissettiğinizde bu çevrenizdeki insanlara da etki edecektir. Buna eşiniz de dâhildir.

3. İlişkinizden Daha Çok Tatmin Olmanızı Sağlar

Ağırlık antrenmanları doğal olarak endorfin hormonu salgılamanıza neden olur. Endorfin hormonu mutluluk hormonu olarak da bilinir. Eşinizle birlikte antrenman yaptığınızda ve her ikinizde sağlıklı, mutlu ve fit olduğunuzda bu ilişkinize de yansıyacaktır.

4. Size Ait Özel Bir Zaman Yaratır

Eşler genelde birlikte zaman geçirmemek konusunda şikâyet ederler. Eşinizle birlikte antrenman yapmak birlikte kaliteli bir zaman geçirmenizi sağlar. Birlikte antrenman yapmak sizi iyi hissettirir, sağlıklı yapar ve aranızdaki bağı güçlendirir.

5. Duygusal Bağınızı Güçlendirir

Eşinizle birlikte antrenman yaparken ağırlıkları ya da egzersizleri aynı ritimde yapmanız olasıdır. Bu tür davranışlar “sözsüz taklit” yani eşinize benzeme durumunu yaratır. Bunun her ikinize de faydası vardır. Eşinizle duygusal anlamda daha çok uyumlu hissetmenize yardımcı olur ve bunu deneyimleyen çiftler daha çok “bağlılık” duygusunu hissettiklerini bildirmişlerdir.

6. Sizi Motive Eder

Birbirlerinin fitness seviyelerine dikkat eden eşler hedeflerine daha kolay ulaşır. Eşlerden birisinin motivasyonu düştüğünde diğeri moral desteği verebilir. Yalnız kendi fitness hedefleriniz konusunda tamamen eşinize bağlı olmayın.

7. Stres Seviyenizi Azaltır

Hayat zorluklarla doludur. İlişkilerde aynı şekilde zorluklarla dolu olabilir. Stresin hem duygusal hem de fiziksel olarak yıpratıcı olabileceğini unutmayın. Fakat eşinizle birlikte her gün antrenman yapmak konuşulmamış düş kırıklıklarını salıverebilir. Zorlu bir antrenman sonrası her ikiniz de sakin ve mutlu hissedersiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER