Zayıflamaya Yardımcı 5 CrossFit Stratejisini Antrenmanınıza Ekleyin

Zayıflamak için doğru tek bir yol yoktur. İlginin hızla büyüdüğü CrossFit ile yağ yakımınızı destekleyecek yeni stratejiler oluşturabilirsiniz.

Hızlı kilo vermek mi istiyorsunuz? 1 saat süren kardiyolar ya da dağcılık gibi ekstrem spor dallarıyla çok dar alanlara yönelmek yerine CrossFitt’in yağ yakım sürecinize nasıl etki edebileceğini düşünün. Ağırlık antrenmanlarından başka bir şey yapmayan bir vücut geliştirici ya da kilometrelerce koşan bir atlet de olsanız antrenman programınıza farklı CrossFit teknikleri ekleyerek antrenman veriminizi ve tartıya çıktığınızdaki sonuçlarınızı değiştirebilirsiniz. Bu sayede dayanıklılığınız da artacaktır.

En iyi CrossFit sporcularına sıkı bir göz atın. Ne kadar kaslı ve fit bir vücuda sahip olduklarını göreceksiniz. CrossFit avantajlarından yararlanmanız için spor salonunuzu terk etmeniz, bir Crossfit salonuna katılmanız gerekmiyor.

CrossFit’in divalarından RSP atleti Hannah Eden’ın sizinle paylaşmak istediği yağ yakıcı CrossFit stratejileri var.

Hedeflerinizi Gözden Geçirin

Konu yağ yakımınızı maksimuma getirmek olduğundan, net hedefler belirlemek sonuca ulaşmanın anahtarıdır. Günlük CrossFit antrenman programlarında sizde tamamlama isteği yaratan pek çok hedef bulunur.

Hannah bununla ilgili “hedefler belirlemek sizi motive tutar” diyor. Burada önemli olan günlük antrenman programınızda hedeflerinizi daima gerçekçi ve ulaşılabilir olarak kurgulamanız. Eğer daha baştan ulaşılamayacak bir hedef çizdiyseniz antrenman sırasında motivasyonunuzu kaybetmeye başlayacaksınız. Bu da insan doğasından gelmektedir. Crossfit de pek çok spor dalı gibi insan doğasını sembolize eder.

Antrenmanınıza başlamadan önce, bir yere tamamlamak istediğiniz 4-5 tane günlük egzersiz hedefi yazın. Bu hedefler sizin fiziksel durumunuza ve fitness performansınıza göre şekillenmeli. “Kendini göster ve harekete geç” gibi motivasyon arttırıcı bir dil kullanabilirsiniz. Günlük antrenman hedeflerinizi devamlı görebileceğiniz bir yere koyun. Bu da sizi motive etmeye yardımcı olacaktır. Hannah “ne kadar tutarlı olursanız, sonuçlarınız o kadar çok artacak” diyor.

Temel Crossfit Antrenmanlarını Deneyin

“CrossFit vücut ağırlığı temel egzersizlerin hepsini öğrenmek ve düzenli yapmak harika bir fikir olabilir” diyor Hannah. Bu egzersizler fitness seviyenizi anlarken kendinizi test etmenizi sağlayacaktır. Hannah, “bu temel vücut ağırlığı egzersizleri güçten çok kardiyo odaklıdır” şeklinde açıklamaya devam ediyor.

Antrenmanların Helen, Kelly, Barbara isimlerine sahip olması biraz garip geliyor olabilir ama yaptığınız spora odaklanın. Örneğin Helen sizi 400 metrelik 3 turu, 21 kettlebell kaldırışını ve 12 barfiksi en kısa zamanda tamamlayabilmekle sınıyor.

Hannah, başlangıç seviyesindekilere haftada 2 3 CrossFit antrenmanı öneriyor. İleri seviyedeki sporcular ve vücut geliştiriciler ise kendilerini haftada 4-5 CrossFit antrenmanı ile deneyebileceklerini belirtiyor.

Çoğu egzersizin vücut ağırlığına dayanmasından dolayı daha sık bir şekilde yapılabileceğini söylerken, “yine de vücudunuzu dinleyin ve eğer ihtiyacınız varsa dinlenin” diye ekliyor.

Fitness Yaşam Stiliniz Olsun

Hannah CrossFit’in bir yaşam stili olduğuna inanıyor. Bunun sadece günde 30-60 dakika kadar yapılan bir spor olduğunu düşünmüyor. Bu sporun basit olmadığını; toparlanma, dinlenme ve beslenmenin en kritik rol oynadığı sporlardan biri olduğunu ekliyor.

Bir CrossFit yıldızı olmaya hazır olmasanız bile; antrenmanlarınızı, yapmak istediğiniz büyük resmin bir parçası olarak görmeniz, bunu bir yaşam stili haline getirmenize yardımcı olacaktır. Örneğin, beslenmenizi düzene sokmak bile hem antrenman sonrası onarım sürecinize iyi gelecek hem de antrenman için enerji toplamanıza yardımcı olacaktır.

“Beslenme düzeninizde önemli değişiklikler yapmanızı tavsiye ediyorum, minik adımlarla başlayıp beslenme şeklinizi geliştirin” diyor Hannah. “Zararlı kaçamak öğünleri plandan çıkararak başlamalısınız, bunu hallettikten sonra sıradakine geçin. Şekerli içeceklerin de kızartmalar ve tatlılarla beraber muhakkak gitmesi gerekiyor.” Hannah ayrıca yediğiniz her şeyi ve önünüzdeki 7 gün boyunca yiyeceğiniz her şeyi de bir beslenme programınızı bir takip sistemine oturtmanız gerektiğini söylüyor.

“Bazen gün öyle bir ilerliyor ki ne yediğimizi ve nerede yediğimizi unutuyoruz” diyor. Beslenme programınızı takip ederek yediğiniz şeyleri daha iyi kontrol altında tutabileceksiniz.

Bunlar, tatlıların tabağınızdan tamamen silineceği anlamına gelmiyor.

“Kendinizi sevdiğiniz şeylerden mahrum bırakmayın, aksi halde bir anda tutkuyla onları tüketmeye başlayabilirsiniz” diyor. “Haftada bir yapacağınız tadımlık, minik kaçamaklar yeterlidir.”

Tabata’yı Deneyin

Hannah “Tabata yağ yakmak ve kas kütlesini korumak için iyi bir yol olduğunu kanıtladı” diyor. Standart HIIT egzersizi anlayışını yeni bir seviyeye taşıyor: 20 saniyelik egzersizleri takip eden 10 saniyelik aralar.

“Yoğun kardiyo egzersizini bir direnç hareketiyle birleştirin ve bu 20 saniye, 4 dakikalık egzersiz tamamlandıktan sonra etkisi ömür boyu hissedilsin” diyor Hannah. 4’er dakikalık egzersizleri aralarda soluklanarak 40 dakika boyunca devam ettirmenizi öneriyor. “Favori yağ yakıcı Tabata egzersizlerimden bazıları, kettlebell çalışmaları, ip atlama, bar veya iki dambıl ile push press, amud şınav, thruster, box jum ve burpee.”

Siz de Hannah’nın listesinden kendi favorilerinizi seçip, kendinize uygun bir egzersiz programı yaratabilirsiniz.

Bir Grup Oluşturun ve Birbirinizi Destekleyin

CrossFit yapmış herhangi birinin bildiği bir şey varsa o da CrossFit salonuna katıldığı andan itibaren yeni bir ailenin bir parçası olduğudur.

“CrossFit, bir grubun ömür boyu sürecek bir bağ kurmasıdır” diye belirtiyor Hannah. “Kendilerini daha iyi hissetmek için aynı ortamda bulunan bir grup insan.” Hannah, sizin de kendiniz için birbirinizi destekleyeceğiniz bir çevre edinmenizi öneriyor. “Sizle aynı düşüncede olan, ilerlemenize yardımcı olacak ve çabanızı destekleyecek kişilerle etrafınızı çevreleyin ve salona gelmeyen kişilere hemen yazın!” diyor.

 

 

 

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER