Zihninizi Güçlendirecek 3 Önemli İpucu

Pozitif bakış açınızı ve antrenmanlardan alacağınız verimi arttırabilmenizi sağlayacak ipuçları sayesinde, hedeflerinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Negatif düşünce yapısı, hedeflerinize ve amaçlarınıza ulaşmanızın daha uzun sürmesine hatta engel olmasına yol açabilmektedir. Bu yazımızda düşünce yapınızı değiştirebilecek ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.

1. Olumsuzluklara Karşı Hazır Olun

Antrenman esnasında birçok insan, etrafındaki yüzleştiği olumsuzluklardan tamamen bihaberlerdir. Hiç spor salonundayken şuna benzer sözler duydunuz mu? “Bu kadar yüksek bir ağırlığı kaldıramam.” “Bu kadar uzun süre koşabileceğimi sanmıyorum.” Başlarda, bu sözlerin nereden geldiğini, kim tarafından söylendiğini bile farketmeyebilirsiniz. Ama bu durum, etraftaki sporcuların, o ağırlıkla antrenman yapmayı denemesini bile engelleyebilmektedir.

Duyduğunuz cümlerlerdeki “yapamıyorum” “yapamayacağım” gibi negatif kelimelerin yerine, “yapacağım”, “yapabilirim” gibi pozitif kelimeler kullanın. Düşünce yapınız değiştiğinde, bunun hareketlerinize yansıdığını göreceksiniz.

2. Negatif İfadelerin Sonuna Pozitif İfadeler Yerleştirin

pozitif ifadeler

Antrenman esnasında yorgun veya kendinizi tembel hissettiğiniz anlarda, kendi kendinize olumsuz düşünceler içerisine girdiğiniz illa ki olmuştur. Olumsuz ifadeler ve düşüncelerin sonuna olumlu ifadeler yerleştirerek kendinizi motive etmeye çalışın. Örneğin; ” 10 tekrar daha yaparsam, bacaklarım ağrımaya başlayacak” diyip cümleyi bitirmek yerine, ” 10 tekrar daha yaparsam bacaklarım ağrıyabilir, ama bunun sayesinde eskisinden daha güçlü olacağım.” dediğiniz taktirde, mental açıdan kendinizi daha güçlü hissedecek ve antrenmanlarınızdan aldığınız verim artacaktır.

Olumsuz ifadelerin sonuna yerleştireceğiniz olumlu ifadeler, ne kadar güçlü ve canlı olursa, alacağınız fayda da o kadar canlı ve güçlü olacaktır.

3. Kendinizi Baştan Tanımlayın

kendinizi bastan tanimlayin

Spor salonlarında negatif düşünce yapısına sahip insanların başarısız olmasındaki en önemli sebeplerden birisi, fiziksel olarak kendilerini eksik hissettikleri noktaların, kalıcı olduklarını düşünmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu kişiler kendilerini, ” Her zaman kilolu bir yapıda olacağım”, ” Karın kaslarım hiç bir zaman gelişmeyecek” gibi olumsuz ve değişmeyecek koşullarla birlikte nitelendirirler. Ancak unutmamak gerekiyor ki, hiçbir durum kalıcı değildir. Bu yüzden, önce kendi yapınızı kabul etmeli ve eğer istiyorsanız bu durumu değiştirebilmek için özenli bir şekilde çalışmaya başlamalısınız.

Vücuduyla ilgili birşeylerin değişmesini isteyen herkes öncelikle şunu kabul etmeli ve inanmalıdır: Özenli ve hırslı bir şekilde yapmanız gerekenleri yaptığınız zaman, değişim başlayacaktır.

Olumlu düşünce yapısı sayesinde, kişiler kendilerini motive edebilir ve amaçlarına daha kısa sürede ulaşabilirler. Bu düşünce yapısı, hayatınızda başarılı olabilmek adına büyük bir atmanızı sağlayacaktır!

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER