Evde Yapabileceğiniz En İyi Yağ Yakıcı Çay

Evde yapabileceğiniz en iyi yağ yakıcı çay nedir öğrenmek ister misiniz? Sizin için, marketlerde kolayca bulunabilen sağlıklı yiyecekler ile yapılabilecek zayıflama çayı tarifi hazırladık.

Kış aylarına girdiğimize göre çay tüketimimiz arttı demektir. Yazın çok fazla tercih edilmese de çay, kışın vazgeçilmez bir içecek. Eğer beslenme düzeninizde kalorilerden kaçındığınız ve zayıflamak için çabaladığınız bir dönemdeyseniz içiniz rahat bir şekilde içebileceğiniz, 5 malzemeden oluşan ödem attırıcı, yağ yakıcı çay tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yağ Yakıcı Çay Tarifi

evde-yag-yakici-cay-yapimi
  • Yeşil çay
  • Zencefil
  • Tarçın
  • Limon
  • Sıcak su

Aslında göbek eriten çay derken size sağlık deposu bir çay tarifi vereceğiz. Yapılışını da anlatalım:

  • 1 litre sıcak su ısıtın
  • Bir bardak içerisine 1 limonun yarısını sıkın
  • Zencefilden ince bir şekilde 2 dilim kesin (ya da 1 tatlı kaşığı zencefil tozu kullanabilirsiniz)
  • 1 ya da 2 adet çubuk tarçın alın (ya da 1 tatlı kaşığı tarçın tozu kullanabilirsiniz)
  • 4 tatlı kaşığı yeşil çay ekleyin(ya da 4 poşet yeşil çay kullanabilirsiniz)

Tarçın ve zencefil ürünlerini taze olarak kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak yeni ise tarçın ve zencefil tozu da kullanabilirsiniz. Eskiyen zencefil ve tarçın tozları faydaları açısından çok verimli olmayacak; ancak çayınıza aroma verecektir. Tüm bu malzemeleri demliğinize koyduktan sonra üzerine sıcak su ekleyerek biraz karıştırın ki, su ve limon suyu özü birbirine iyice karışsın. Daha sonra çayınızı demlenmeye bırakın.

Eğer zencefil tadının baskın geldiğini düşünüyorsanız içerisine bir miktar daha su ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Çayınızı bir miktar tatlı bir şekilde içmek istiyorsanız çay kaşığı miktarında bal ile karıştırabilirsiniz. Ancak baldan gelecek şeker ne kadar doğal olsa bile fazla koymamanız zayıflama açısından önemlidir. Bu çaydan gün boyu içebilişiniz.

Unutmamalısınız ki sadece çay içerek zayıflayamazsınız. En hızlı kilo verdiren bitki çayı olarak bu tarifimizi not almış olsanız bile mutlaka beslenmenize özen göstermeniz ve mümkünse spor yapmanız gerekiyor.

Zayıflama Çayı Nasıl Göbek Eritir?

Göbek eritme konusunda da belirtmemiz gereken bir nokta var. Siz; yağ yakıcı çay, spor, az kalori alımı gibi yöntemlerin hangisini uygularsanız uygulayın vücudunuzda yaşanacak olan ilk değişim toplam yağ oranının azalmasıdır. Yani eğer göbek kısmınızda yağlanma fazla ise bu bölgeden yağ erimesi gerçekleşmeye başlayabileceği gibi diğer yağlı bölgelerden de yağ yakımınız başlayabilir. Bu sebeple pes etmek yok; kış boyu zayıflama çayı içip beslenme ve spor konusunda bilinçli hareket etmeye devam!

Zayıflama çayı tarifimizde bulunan malzemeler, biyolojik yapıları dolayısı ile vücutta yağ yakımını arttırabilen ürünlerdir. Tek tek hangi malzemeler size nasıl yardımcı olacak bakalım:

1. Su

Su üzerinde yapılan birçok bilimsel araştırma vardır ve suyun faydaları konusunda tüm doktorlar, diyetisyenler ve sporcular hem fikirdirler.

Bir araştırmada yarım litre su içmenin 1 saat boyunca %30 oranında metabolizma hızınızı arttıracağını göstermektedir. (1, 2) Yani yağ yakımı için ve metabolizma hızı arttırmak için mutlaka ama mutlaka hayatınızda su olmalı. Su aynı zamanda organlar üzerinde biriken toksinlerin ve fazla malzemelerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur.

2. Yeşil Çay

Yıllardır zayıflamak isteyen kişilerin vazgeçilmez çay çeşidi olan bu besleyici çay yaprakları bilimsel olarak da birçok kere incelenmiştir.

Yeşil çay içerisinde bulunan polifenollerden EGCG çok güçlü bir metabolizma hızlandırıcı besindir ve aynı zamanda vücudunuzun yağ yakabilme kapasitesini arttırır. Bunun yanısıra yeşil çay içerisinde kafein bulunur.  Kafeinin sinir sistemi üzerinde etkisi vardır. Sinir sistemini uyaran kafein vücudunuzdaki hücrelere yağ yakımını başlatan iletiyi gönderir. (3)

Yeşil çayın içerisinde bulunan zayıflatıcı etkenlerden daha iyi yararlanabilmek için linke tıklayarak yeşil çay ekstresi ürünlerini inceleyip satın alabilirsiniz.

3. Zencefil

Kış aylarının vazgeçilmez bitkilerinden biri olan ve oldukça sağlıklı bir kök olan zencefil, metabolizma hızınızı %2 ya da %5 miktarlarında arttırabilir. Aynı zamanda sindirim sisteminize iyi gelir. Bu da şişkinliğin önüne geçmenize yardımcı olur.

Zencefilin içerisinde bulunan zayıflatıcı etkenlerden daha iyi yararlanabilmek için linke tıklayarak zencefil ekstresi ürünlerini inceleyip satın alabilirsiniz.

4. Tarçın

evde-yag-yakici-cay-yapimi

İnsanlar üzerinde direkt olarak kilo verdiren bir özelliğinin olduğu henüz kanıtlanmış olmasa da tarçın, kilo problemine yol açabilecek tip 2 diyabet ve yüksek kolesterol gibi problemlerin önlenmesinde rol alabilmektedir. (4)

5. Limon

Limon, hücre içi hidrasyon için en iyi kaynaklardan biridir. Aynı zamanda limonlu su daha uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olur. Asidik özelliği ile böbreklerinizde taş oluşumunu da engelleyebilir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER