Tokyo 2020, Türkiye Yolculuğu

Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleşen Olimpiyat Oyunları’nın altıncı gününde, heyecan tüm dünyayı sarmış durumda. İçinde bulunduğumuz pandemi süreciyle beraber milli sporcuların mücadelesi kat be kat artmış durumda. Madalyalar dağıtılmaya başlandı bile. Tür sporcularımız da başarılarına yenilerini eklemeye başladı. 17 branşta toplam 89 milli sporcumuzun mücadele ettiği Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye ilk madalyalarını kazandı.

Tokyo 2020’de İlk Madalya

Olimpiyat Oyunları’nın ikinci gününde 68 kiloda mücadele eden milli tekvandocu Hakan Reçber, çeyrek finale kadar yükseldi. Yeni Zelandalı Tom Burns’i mağlup eden Hakan, bronz madalya maçında Bosna Hersekli Nedzad Husic’i yenerek kazandığı bronz madalye ile Türkiye’ye ilk madalyasını vermiş oldu.

Hakan Rençber’i ardından ikinci madalyayı da 57 kiloda mücadele eden milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün kazandı. İlgün, Faslı rakibini mağlup ederek bronz madalya maçına çıkma hakkı kazandı. İlgün, İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh’i yenerek bronz madalya kazandı.

Voleybolda Üstün Başarı

Filenin Sultanları, olimpiyatlara muhteşem bir başarı ile başladı. Son Olimpiyat şampiyonu Çin’i üstün bir mücadele göstererek 3-0 yendi. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ikinci maçında karşı karşıya geldiği İtalya’ya karşı çok dirense de 2-1 mağlup oldu. Bugün ABD ile karşılaşan milli takımımız, maç başında 2-0 geriye düşse de, iki set üst üste kazanarak beraberliği yakaladı. Son seti kazanan ABD maçtan 3-2 galip ayrıldı, ancak milli takımımız da hanesine 1 puan yazmayı başardı. Filenin Sultanları, 31 Temmuz’da Arjantin ile 2 Ağustos’ta ise Rusya ile karşı karşıya gelecek. Takımımıza başarılar dileriz.

Türkiye Tarihinde İlk

Milli atıcı Ömer Akgün, olimpiyatlarda atıcılık branşında Türkiye tarihindeki en büyük başarıyı elde ederek 10 metre havalı tüfek finalinde 4. oldu.

Milli kürekçi Onat Kazaklı, erkekler tek çifte çeyrek final mücadelesinde 4. oldu. Milli kürekçi, yarın olimpiyat sıralamasının belli olacağı D finalinde kürek çekecek.

Milli okçu Mete Gazoz, erkekler bireysel oyunlarında ilk 2 turdaki başarıları sayesinde adını 3. tura yazdırdı. Erkekler bireysel mücadelesinde üçüncü tur ve finaller 31 Temmuz’da yapılacak.

Boksta Başarıların Ardı Arkası Kesilmiyor!

Boksta erkekler 81 kiloda Bayram Malkan, Ganalı Shakul Samed’i ikinci rauntta mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 51 kg oyunlarında Özbekistan’dan Tursunoy Rakhimova’yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final müsabakası 1 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Yelken Heyecanı Devam Ediyor!

Erkekler 470 sınıfında mücadele eden Deniz – Ateş Çınar kardeşler, 3. yarışı 5, 4. yarışı ise 3. sırada tamamladı. Milli sporcularımız bu sonuçlarla ilk güne göre 5 sıra yükselerek genel sıralamada 8’nci sırada yer buldu.

Erkekler finn sınıfında yarışan ve ilk 4 yarış sonunda ilk sırada bulunan Alican Kaynar, 5. yarışını 9, 6. Yarışını ise 14. sırada tamamladı. Milli yelkencimiz son durumda genel sıralama 6. durumda bulunuyor.

Kadınlar 470 sınıfında Beste Kaynakçı – Okyanus Arıkan çifti 19. sırada tamamladı.

Laser radial yarışçısı Ecem Güzel, 8. yarışı tamamladı. 19. Sıraya yerleşen sporcumuzun yarışları devam ediyor.

Rüzgar sörfü RS:X sınıfında sıralama yarışları tamamlandı. Yapılan 12 yarış sonrasında erkeklerde yarışan Onur Cavit Biriz 20., kadınlarda yarışan milli sörfçü Dilara Uralp ise 24. olarak olimpiyat oyunlarını tamamladı.

Atlama Masasında Üstün Başarı

Cimnastikte Ahmet Önder ile Adem Asil, genel tasnif finalinde yarıştı. Adem Asil 15. olurken, Ahmet Önder omzunda ağrı olduğundan tedbir amaçlı finali yarıda bıraktı. Adem Asil atlama masası performansında en iyi atlayışlardan birini gerçekleştirerek 15.133 puan elde etti. Ahmet Önder ile Adem Asil, 2 Ağustos’ta atlama masasında madalya mücadelesi verecek ve aynı gün Adem Asil halka finalinde de performans sergileyecek.

Artistik cimnastikte yarışan 17 yaşındaki milli sporcu Nazlı Savranbaşı, atlama masasında 12.900, asimetrik paralelde 11.933, dengede 11.033, yer aletinde ise 11.933 puan aldı. Genel sıralamada ilk 24 sporcu arasında yer alamadığı için Tokyo’daki mücadelesi sona erdi.

Yüzme ve Halter Tamamlandı

Milli yüzücülerimiz Beril Böcekler ve Merve Tuncel, 400 metre serbest stilde elemeleri geçemedi. 200 metre bireysel karışık elemelerinde Viktoria Zeynep Güneş, 1500 metre serbest elemelerinde ise Deniz Ertan ve Merve Tuncel elemeleri geçemediler. 200 metre kelebekte yarı finalde 14. Olan Defne Taçyıldız da maalesef finale çıkamadı.

Erkeklerde ise, milli yüzücü Baturalp Ünlü, Tokyo Aquatics Centre’da gerçekleşen 200 metre serbest seçme yarışlarında mücadelesini tamamladı. Yarışlarda 1.49.75’lik derecesiyle serisinde 8. olan ve genel sıralamada da 34. Olarak olimpiyat yolculuğunu sonlandırdı. 200 metre sırtüstünde Berke Saka yarı finale yükselme şansını kazanamadı.

Bugünkü yarışlarla birlikte Türkiye’nin yüzme oyunları sona erdi. Kadınlar 800 metre serbest elemelerinde Merve Tuncel 12., Deniz Ertan ise 23. oldu. Erkekler 100 metre kelebek elemelerinde 59 sporcuyla yarışan  Ümit Can Güreş ise mücadelesini 35. sırada tamamladı.

Halterde 67 kilo finallerine çıkan Muhammed Furkan Özbek, derece elde edemedi. Koparmada 142 kilo kaldıran Muhammed Furkan, silkmede geçerli kaldırış yapamadı.

Kadınlar 64 kiloda yarışan milli halterci Nuray Levent ise koparmada 100, silkmede 120 kilo ile toplam 220 kiloluk kaldırması sonucu 9. Sırayla oyunları tamamladı.

Olimpiyat Oyunlarına Veda Eden İsimler

Türkiye’yi eskrimde temsil eden İrem Karamete, ABD’li rakibine mağlup olduğu kadınlar bireysel flöre kategorisinde elendi. Badmintonda Neslihan Yiğit, dünya 2.’si Çinli Yu Fei Chen’le A Grubu’nda yaptığı ikinci maçta mağlup olarak oyunlara veda etti.

Tekvandoda ise son 2 olimpiyatta gümüş ve bronz madalyalar kazanan Nur Tatar yarıştı. Kadınlar 67 kiloda mücadele eden Nur, son 16 turunda Nijeryalı Elizabeth Oluchi Anyanacho’yu yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde ABD’li Paige McPherson’e altın puan ile yenilen Nur, bu yılki oyunları madalyasız kapatmış oldu.

Boksta 52 kiloda mücadele eden Batuhan Çiftçi, son 32 turunda son olimpiyat şampiyonu Özbek sporcu Shakhobidin Zoirov’la karşılaştı. Batuhan, güçlü rakibine 5-0 mağlup olarak olimpiyatlara veda etti.

Judoda erkekler 73 kiloda Bilal Çiloğlu, Younis Eyal Slman’ı yenerek son 16 turuna yükseldi. Milli sporcu, bu turda son olimpiyat şampiyonu Japon judocu Shohei Ono’ya mağlup olarak oyunlara veda etti.

90 kiloda Mihael Zgank, Kübalı Ivan Felipe Silva, ABD’li Colton Brown ve Hollandalı T End’i yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Alman rakibi Eduard Trippel’e altın skorla elenen Zgank, olimpiyatı 5. sırada tamamladı.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER