Yüksek Proteinli 10 Atıştırmalık Önerisi

Spor salonuna gitmeden hemen önce ya da öğle vakti 2 gibi karnınız acıktığında atıştıracak bir şeyler ararsınız. Yüksek proteinli atıştırmalıklar bu konudaki en lezzetli kurtarıcınız. Bu atıştırmalıklar, protein ihtiyacınızı mükemmel şekilde karşılamakla kalmaz, aynı zamanda size uzun süreli enerji sağlar.

lor-peyniri-faydalari

1. Süzme/Lor Peynir ve Meyve Karışımı

Yarım kase süzme peyniri  veya lor peyniri ile en sevdiğiniz meyveyi yarım kase şeklinde doğrayıp karıştırınız. Hangi meyveyi kullanacağınızı bilemediyseniz, işte size en sevilen meyvelerden birkaç öneri; muz, çilek ya da kavun.

2. Kurutulmuş Et ya da Hindi Eti

Yoğun sodyumlu ve yoğun şekerli markalardan uzak durunuz. Düşük sodyumlu ve doğal kuru et kullanan markaların ürünleri muazzam bir protein kaynağıdır. Ortalama bir serviste yaklaşık 9 gram protein bulunur. Özenle paketlendiği takdirde aylarca taze kalabilir.

kuru-yemis

3. Kuru Meyve ve Kuru Yemiş

Karışık kuru yemiş seçenekleri dışarıdan protein almanın en lezzetli yollarından biridir. Özellikle bu karışımı, kuru meyve ve tatlılarla birleştirip o şekilde karışım elde edip öyle tüketmeyi deneyiniz Bu karışımdaki en büyük protein kaynakları badem ve antep fıstığıdır.

4. Bal Kabağı Çekirdeği

Bu turuncu bitkiler yalnızca Halloween için değildir. İçleri oyulup kafaya geçirildiğinde ürkütücü bir cadılar bayramı suratı olmakla kalmayan balkabağı, güzelce yıkanıp, kurutulup pişirildiğinde sağlıklı bir atıştırmalığa dönüşür. Yarım kase kabak çekirdeği içinde bulunan 14 gram protein, onu çok iyi bir antrenman öncesi atıştırmalığı yapmaktadır.

5. Katı Yumurta

Hem ucuz bir seçenek hem de besin yüklü olması, yumurtayı en çok tercih edilen protein kaynaklarından biri yapar. Haftanın başında bir düzine kadar yumurtayı katı şekilde haşlayıp, beslenme çantanıza koyarak bir haftalık atıştırmalığınızı kolay yoldan hazırlamış olursunuz. (Hala aç hissediyorsanız, yumurtayı bir dilim tam buğday ekmeği ile yiyebilirsiniz.)

6. Kuru Yemiş Ezmesi Kayığı

Kuru yemiş ezmesi seçenekleri mükemmel atıştırmalıklardır. Elmaları stick şeklinde doğrayıp her bir stickin üstüne bir yemek kaşığı kuru yemiş ezmesi (badem, kaju, ceviz, fındık, fıstık ezmesi) koyun. Üstlerine badem ya da kuru üzüm yerleştirin ya da elma gibi lifli bir meyveyi ortadan ikiye kesip içini oyun ve  tercih ettiğiniz bir kuru yemiş ezmesi ile doldurun.

7. Salam Dürümleri

2 dilim salam arasına peynir konup sandviç şeklinde yiyebilirsiniz. Hatta içine 1 dilim domates ve marul da konabilir.

8. Chunky Monkey Shake Tarifi

1 adet muz, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve bir bardak çikolatalı sütü bir bardağın içinde karıştırın ve içine bir küp buz atın. Afiyet olsun!

9. Çikolatalı Süt

Bu size anaokulu besini gibi gelebilir, fakat öyle değil! Çikolatalı süt protein bakımından oldukça zengindir. Spora giderken hazırladığınız çantanızda acil durumlar için mutlaka bulundurun. Fakat çikolatalı süt alırken, düşük şekerli ürünleri tercih etmeye özen gösterin.

10. Çilekli Yoğurt

Yarım kase yoğurdun içine, taze çilek parçaları dilimleyip koyun. Üzerine de kavrulmuş badem serpiştirip afiyetle yiyin.

Günlük protein ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz protein tozu ürünlerini ve diğer tüm sağlıklı atıştırmalıkları Supplementler.com‘da inceleyebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER