Boksun Genç İsmi: Dilara Yücel

Boks dünyasının genç isimleri arasında sağlam adımlarla yükselen bir isim var karşımızda: Dilara Yücel. Spor yapmaya karar vermesinin ardından boksla tanışan ve çok seven Dilara, bir süre sonra kendini profesyonel seviyeye yükselirken buldu. Pek çok başarısından sonra geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı maçına katılan Dilara Yücel’i biz de daha yakından tanımak istedik ve kendisiyle keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Gelin genç boksörümüzü birlikte tanıyalım.

Röportajımıza seni daha yakından tanımakla başlayalım. Bize biraz kendinden bahseder misin?

Adım Dilara YÜCEL. 19.07.2003 Avusturya doğumluyum. İlkokul ve ortaokulu Viyana’da okudum. Şimdi Türkiye’de lise eğitimimi açıktan devam ediyorum. 14 yaşında boksa başladım. İlk başta hobi olarak yapıyordum daha sonra antrenörüm ile iki kez Türkiye şampiyonasına katıldım ve şimdi profesyonel boksör olarak spor hayatıma devam ediyorum.

Ufak bir araştırma ile boksa zayıflamak için başladığını, daha sonra kendini ringlerde yarışırken bulduğunu öğrendik. Bu serüvenini kısaca bizimle paylaşır mısın?

Küçükken çok kiloluydum ve zayıflamak için spora başladım. Boks daha çok dikkatimi çekti ve sporu tamamen boks üzerine yaptım. Salondaki hocamın yönlendirmesiyle birlikte amatör olarak Türkiye şampiyonasına katıldım ve daha sonra 17 yaşında profesyonel boksa geçiş yaptım.

Peki profesyonel olma yolunda seni etkileyen ya da sana destek olan birileri var mıydı?

Şu anki promotörüm olan Serdar Avcı en son katıldığım Türkiye şampiyonasında beni seyretmiş. O günden sonra kendisi profesyonel seviyeye geçmemi sağlayan kişidir. Onun dışında ailem de ilk günden beri en çok destekleyen kişilerdir.

Boks yaparken en büyük motivasyonun ne oluyor? Maç zamanlarında ya da antrenman rutininde motivasyonunu yüksek tutmak için neler yapıyorsun?

Büyük arenalarda maç yapacak olmam ve Türk bayrağını dalgalandırmanın heyecanı en büyük motivasyonum. Bir gün dünya şampiyonluk kemerini almak için her gün daha fazla programlı bir şekilde çalışarak motivasyonumu yüksek tutuyorum.

Özellikle yarışma dönemlerinde yoğun bir şekilde antrenman yaptığını tahmin ediyoruz. Peki ya beslenme düzenin? Uyguladığın özel bir diyet var mı?

Diyet yapmıyorum. Bir profesyonel sporcunun sağlıklı beslenerek kilosuna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Onun için kilo problemi yaşamıyorum.

Peki performansına ve beslenme rutinine katkıda bulunan gıda takviyeleri kullanıyor musun?

Sabah ve akşam olmak üzere vitamin hapları, C vitamini ve antrenman öncesi BCAA kullanıyorum.

Şimdiye kadar kendi dalında pek çok başarı kazandın. Bunlar arasında unutamadığın, spor hayatının dönüm noktası diyebileceğin bir anın var mı?

Daha 17 yaşında profesyonel boksa geçiş yaptığımda çıktığım ilk maçım, her zaman aklımdadır. Yani amatörden profesyonele geçiş yapışım hiç unutamayacağım bir anı olarak kalacak.

Başarıların seni önce Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı maçına taşıdı. Rakibinin COVID-19 testinin pozitif çıkmasıyla altın kemerin sahibi oldun. Bu durum seni nasıl etkiledi, neler düşünüyorsun?

28 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak müsabakaya daha büyük hırs ve istekle çalışıyorum. Kendi halkımızın önünde bayrağımızı ve İstiklal Marşı’mızı okutmak, o heyecanı hayal etmek beni ayrıca motive ediyor.

Profesyonel boks hayatında bundan sonraki hedefin ne olacak? Seni nerelerde göreceğiz?

Bundan sonraki ilk hedefim dünya şampiyonluk kemerini almak ve daha çok çalışarak kendi kilomda en tepede kalıcı olmak.

Son olarak boksa ilgi duyan ve bu alanda profesyonelleşmek isteyenlere neler önerirsin?

İlk başta çok çalışmak, çok istemek ve hedef koymak. Çünkü insan istedikten sonra her şeyi başarabilir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER