Anadolu Efes Sohbetleri: Doğuş Balbay ve Tolga Geçim

Biri genç yaşından beri başarıdan başarıya koşan ve Anadolu Efes’in yeni gözde oyuncusu Tolga Geçim, bir diğeri takımına yaptığı başarılı kaptanlığı ve muhteşem oyunculuğuyla adından sıkça söz ettiren milli basketbolcumuz Doğuş BalbaySupplementler.com ekibi olarak Anadolu Efes‘in iki başarılı oyuncusuyla motivasyonlarını kaybetmemek için neler yaptıkları, Anadolu Efes ailesinin bir parçası olmanın onlara nasıl hissettirdiği ve kazanılan galibiyetlere nasıl hazırlandıkları hakkında sohbet ettik.

Öncelikle Anadolu Efes’te olmak nasıl bir duygu?

Tolga Geçim: Gerçekten burada olduğum için çok mutluyum çünkü herkesin hayalinde EuroLeague takımlarından birinde oynamak vardır. Bende bu hedefimi gerçekleştirdiğim için mutluyum, bu takımda olmak bana gurur veriyor.

Peki ya siz bir kaptan olarak bununla ilgili ne söylemek istersiniz?

Doğuş Balbay: Harika bir aile ortamımız var. Zaten son 2-3 senedir çekirdek kadromuzu kurmayı başardık ve güzel bir aile ortamı oluşturduk. Tabii taraftarlarımızın da desteğiyle… Bu Efes tarihinin şanlı kupalarla süslü olduğu bir dönem. Bunu devam ettirmek istiyoruz evimize daha çok kupa götürmek istiyoruz.

Uzun yıllardır Anadolu Efes formasını taşıyorsunuz. Oyunculuğunuz boyunca unutamadığınız bir maç var mı?

Doğuş Balbay: Unutamadığım maç olarak 2 sene önce EuroLeague Final Four’a kaldığımız Barselona serisindeki beşinci maç olabilir. Uzun aradan sonra Final Four’a kalmanın mutluluğunu yaşadığımız bir maçtı.

Maça çıkmadan önce uyguladığınız bir ritüel var mı?

Doğuş Balbay: Öyle ciddi bir ritüelim yok ama genelde çok iyi ısınmaya ve takımı iyi analiz etmeye çalışırım.

Tolga Geçim: Evet var, her maç öncesi dedem ve anneannemin sesini duymadan maça çıkmıyorum.

Peki motivasyonunuzu kaybetmemek için uyguladığınız bir yöntem var mı?

Doğuş Balbay: Tabii ki motivasyon kaybı olabiliyor maçlarda, takımın performansında inişler çıkışlar olabiliyor, ama her zaman pozitif olmaya birbirimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Birbirimize pozitif yaklaştığımız sürece başarılar da geliyor.

Tolga Geçim: Genelde bir önceki maç iyi oynadıysam diğer maçta da aynı şeyleri yapmaya çalışıyorum.

Pes etmeyi düşündüğün, yorulduğun zamanlarda neler yapıyorsun?

Tolga Geçim: Öncelikle şu ana kadar hiç öyle bir durumum olmadı. Daha önce birkaç tane sakatlık geçirdim ancak üstesinden geleceğimi biliyordum o yüzden hep umutlu olmaya çalıştım.

Antrenman ortamınız nasıl? Haftada kaç gün antrenman yapıyorsunuz? Bu yoğun tempolu günlerde birbirinize destek oluyor musunuz?

Doğuş Balbay: Aşağı yukarı 6 gün antrenman yapıyoruz. Onun dışında takımdaki ortam çok çok iyi. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor ve herkes çok profesyonel. Antrenmanlar kıran kırana geçiyor. Zaten bunlarda genellikle maç sonuçlarına yansıyor.

Tolga Geçim: Tabii ki covid sebebiyle birbirimize 5 aydır uzağız fakat şimdi sezonla beraber yeniden vakit geçirmeye başladık, gayet iyi anlaşıyoruz. Antrenmanlar gerçekten çok yoğun geçiyor. Haftanın neredeyse 6 günü antrenman yapıyoruz. EuroLeague oyananacağı zaman haftada 3-4 maç yapıyoruz ve dinleniyoruz.

Maç günlerinde nasıl besleniyorsunuz?

Doğuş Balbay: Açıkçası tabii ki maç saatlerimize göre beslenme durumumuz da değişiyor. Geç saatte oynanacak maç öncesinde tüm öğünleri yemeye çalışıyoruz. Sabah ve öğle öğünlerini normal, akşamları hafif şekilde besleniyoruz ve o şekilde maça gidiyoruz. Genellikle öğün atlamamaya çalışıyoruz.

Tolga Geçim: Maç günlerinde daha çok protein ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz.

Peki kullandığınız bir takviye var mı? Vitamin ve supplement olarak?

Doğuş Balbay: Ben multivitamin kullanıyorum.

Bu keyifli röportaj için Doğuş Balbay ve Tolga Geçim’e teşekkür ederiz.

Sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz Anadolu Efes’in değerli oyuncularına, sezon boyunca sürecek karşılaşmalarında Supplementler.com ailesi olarak başarılar diliyoruz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER