Daha Verimli Egzersizler İçin 5 Fitness Aksesuarı

Evde spor yapmak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Evde spor yaparken hangi ekipmanlar gerekir karar veremiyor da olabilirsiniz. Fitness aksesuarların bazıları size anlamsız da görünüyor olabilir. Ancak her birinin yapacağınız egzersizlerde maksimum verim kazandıracağından emin olabilirsiniz. Antrenmanlarınızdan bahsettiğimiz verimi alabilmeniz ve kendinizi bir sonraki seviyeye taşımanız için ihtiyacınız olan en iyi ve en verimli fitness ekipmanlarını sizler için seçtik.

Bu ekipmanlarla yalnızca evinizde değil dilediğiniz her yerde ve dilediğiniz zaman egzersiz yapabilirsiniz. Yani artık sporu ertelemek için bahaneniz kalmadı!

Yoga Matı

fitness aksesuarları

Yoga matı mutlaka sahip olmanız gereken en önemli spor ekipmanlarından biridir. Bu tarz ürünlerden yararlanmak için yoga yapmak zorunda tabii ki de değilsiniz. Şınav, mekik ve daha birçok egzersizlerin olmazsa olması kaliteli bir yoga matıdır. Egzersiz boyunca ellerinizin ve ayaklarınızın kaymaması ve daha birçok faydası için mutlaka bir mata sahip olmalısınız.

Yoga matı fiyatları matların kalitesine göre değişiklik gösterir. Matların önemsiz bir detay olduğunu düşünüyorsanız baştan yanılıyorsunuz. Yoga matı tercihlerinizin egzersizlerinizi olum veya olumsuz şekilde etkileyeceğini unutmamanız gerekir.

Dambıl

fitness aksesuarları

Dambıllar kuvvet antrenmanlarının olmazsa olmazıdır. Genellikle biceps, göğüs veya omuz gibi izole egzersizler için kullanılır. Dambılla yapılan hareketler kas gelişiminize katkı sağlarken aynı zamanda güç kazanımlarının artmasına da olanak sağlar. Dambıl egzersizleri, vücudun her iki tarafına da eşit yük sağladığından gücü dengelemeye yardımcı olur. Ancak dambılın faydalarının yanı sıra, doğru ağırlığı seçerken dikkatli olmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Hafif ağırlıkla yapacağınız bir egzersiz size daha iyi bir form kazandırırken, daha ağır bir dumbbell beklediğinizden farklı sonuçlar verebilir.

Dambıl fiyatları diğer fitness ekipmanlarının fiyatlarına göre daha uygundur ve bu da onu en çok tercih edilen fitness aksesuarlarından biri yapar. Dambıllar taşınabilirlik ve saklanabilirlik açısından da büyük avantaj sağlar.

Egzersiz Topları

fitness aksesuarları

Yoga topu olarak da bilinen egzersiz topları, kas gücünüzü ve dayanıklılığınızı artırmanızı aynı zamanda esneklik kazanmanızı sağlayan oldukça kullanışlı bir aksesuardır. Topun üzerinde kurmaya çalıştığınız denge, kaslar üzerinde derin bir baskı yaratır ve bu baskı kaslarınızın daha yoğun şekilde çalışmasını sağlar.

Peki yoga topları ne için kullanılır? Yoga toplarıyla yapılan hareketler özellikle gerilmeye bağlı egzersizler vücudunuzu uzunlamasına çalıştırmanıza olanak sağlar ve bu da kaslarınızın daha güçlü, esnek ve tonlanmış hale getirir. Bu tarz egzersizler sizlere daha dik bir duruş kazandırır. Yoga topuyla yapacağınız tüm egzersizler kas gelişiminizi artırırken aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olur.

Direnç Bantları

fitness aksesuarları

Direnç bantları, kesinlikle en ucuz ve en etkili fitness ekipmanlarından biridir. İsterseniz spora yeni başlamış olun isterseniz deneyimli biri olun, direnç bandıyla yapılan egzersizler kaslarınızı en iyi şekilde çalıştırmanıza yardımcı olur. Ayrıca daha zor ve yoğun egzersizler için geniş bir direnç yelpazesine erişmenizi sağlayan çeşitli kalınlık, renk ve boyutta birçok direnç bandına ulaşabilirsiniz. Alt ve üst vücudu çalıştıran egzersizlerde seviyenize göre sert ve yumuşak direnç bantları tercih edebilirsiniz. Hangi direnç bandını kullanmanız gerektiğine karar veremiyorsanız, orta güçlükteki direnç bantlarını tercih ederek kendinizi test edebilirsiniz.

Masaj Roller

fitness aksesuarları

Artık tüm vücudunuzu bu ekipmanlarla çalıştırdığınıza göre, kaslarınız muhtemelen biraz gergin hissediyor olabilir. Harika ve verimli bir eğitim sonrasın masajdan daha iyi ne olabilir ki?

Köpük rulo olarak da bilinen bu ekipman, kendi kendinize masaj yapmanıza olanak sunan oldukça pratik bir masaj rulosudur. Masaj rulosunun faydaları aslında tahmin edilenden daha fazladır. Köpük rulolar, kasların iyileşmesine ve fiziksel performansınızı artırmanıza yardımcı olan rahatlatıcı bir etki verir. Genellikle antrenmandan birkaç saat sonra kullanılır ve böylece kaslarınız soğumak için zaman kazanmış olur.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER