Ramazan’a Özel: Hurmalı Granola Bar Tarifi

Ramazan dendiğinde ilk akla gelen yiyeceklerden biri tartışmasız hurmadır. Sağlıklı yağlarla beraber enerji deposu olması bakımından da ara sıra tercih edebileceğiniz bir seçenek olan hurmayı, tipik bir sporcu tarifinin içerisinde göreceğinizi düşünür müydünüz?

Bizler, sizin için düşündük. Bu lezzetli ramazan tatlısını beslenme düzeninize uyacak bir tarifin içerisine katmanız, yediklerinizin çeşitliliğiyle beraber ramazanın da tadına sağlıklı bir şekilde varabilmenizi sağlayacak. Bu tarifle, orucunuzu sağlıklı bir şekilde açabileceksiniz. İçerisinde sağlıklı beslenmeye aykırı bir içerik bulundurmamaya özen gösterdiğimiz için de gönül rahatlığıyla tüketebileceksiniz.

Hurmalı Granola Bar Tarifi

Granola bar, çok yaygın olarak tüketilen bir atıştırmalık değil. Hurma ile birleştirme sebebimiz de tam olarak bu. Hem yaygın olarak tüketilmeyen, hem de ramazan atmosferine uygun bir tarif olacağı için sizlere özel hazırladık. İçerisinde beş malzeme bulunduracağımız, çok minimalist granola bar tarifimizin yapımı da oldukça kolay.

Malzemeler

Tarifin temeli, doğal enerji ve şeker deposu olan hurma tabii ki. Diğer malzemelerimiz ise tipik granola malzemeleri olan yulaf ve bal. Ek olarak kuruyemişlerden gelen protein ve sağlıklı yağ içeriği için badem ve fıstık ezmesi.

Bu tarifi tamamen doğal bir şekilde yapabilmek için, doğal bal ve doğal fıstık ezmesi de kullanmanızı öneriyoruz. Vegan alternatif olarak bal yerine akçaağaç pekmezi kullanabilirsiniz.

Basit, tatlı ve kıtır kıtır bir tarif elde edeceksiniz. Kendinizi tutabilirseniz ve diyetinizi bozmadan tüketebilirseniz gerçekten sağlam bir iradeye sahipsiniz!

Yapım Aşaması

Pişirme aşamasına dahi gerek duymayacağınız bu tarifin yapım aşaması da bir o kadar basit.

  • Öncelikle badem, yulaf ve hurma malzemelerini karıştırabileceğiniz bir yerde kırarak karıştırın. Eğer isterseniz, yulafları kızartabilirsiniz fakat bu gerçekten şart değil.
  • Düşük ateş üzerinde bal ve fıstık ezmesini birlikte ısıtın.
  • Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • İyice düzleşmesi adına tabanı düz ve ağır bir cisimle karışımı dağıtmadan ezin.
  • Streç filme sarıp dondurucu veya buzlukta 15-20 dakika bekletin.
  • Buzluktan çıkardıktan sonra afiyetler tüketebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER