Plaj Vücudu Nasıl Yapılır?

Çoğu fitness gurusu tarafından sevilmeyen bir kelime öbeği olsa da, plaj vücudu pek çok insanın spor yapma amacı haline gelmiş durumda. Yaza aylar kala, belli bir görünüşe ulaşmak için elinden geleni yapıp, saatlerini harcayan pek çok insan mevcut. Bizim de bu duruma değinmememiz yanlış olurdu.

Plaj vücudunu; yağsız bir görünüşe sahip, fit, abartı bir kas kütlesi bulundurmayan estetik görünüşlü fizik olarak tanımlayabiliriz. Her erkeğin içten içe sahip olmak istediği bu vücuda ulaşma ile ilgili tavsiye verecek olursak, tabii ki öncelikle bu vücudun yaza aylar kala elde edilemeyeceğine değinmeliyiz.

Plaj Vücudu Da Yıllar Boyu Efor İster

Plaj vücudunu elde etmek kolay gibi görünebilir. Sonuçta kas kütlesi çok çok fazla örnekler de mevcut. Daha mütevazi bir fiziği elde etmek, bilinçaltınızda kolay elde edilebilir imajı yaratabilir. Ancak şunu akılda tutmak gerekiyor:

İyi görünen her vücudu elde etmek uzun sürer.

Dolayısıyla, vücut geliştirmeye veya genel olarak fitness ile ilgili her konuya kalıcı bir kafa yapısıyla bakmak en doğrusudur. Sadece yaz ve plaj zamanı yaklaştığında spor yapıp diyet yapmak, kalıcı değil geçici sonuçlar verir. Geçici sonuçlardan sonra, sarfedilen onca emek ve dökülen ter boşa gidecektir. Kimse zamanını ve eforunu çöpe atmak istemez.

Plaj vücudunu elde etmek için de, yıl boyu salonda mesai harcayıp elde ettiğiniz fiziği korumanızı ve geliştirmenizi kesinlikle öneriyoruz. Her yıl baştan, yap-boz gibi fizik inşa etmek psikolojik olarak da yorucu olacaktır.

Elinizden gelenin en iyisini ortaya koyarak, limitlediğiniz fiziğinizin çok daha ötesine gidebilirsiniz. Çok fazla spor yaptığınızda, asla gördüğünüz devasa vücut geliştirme sporcuları kadar olamayacağınız da bilimsel bir gerçeklik. Sonuçta işin içine yasal olmayan ilaçlar girdiğinde, potansiyel çok daha fazla artacaktır. Yan etkiler de aynı şekilde.

İlaç kullanmayacağınızı varsaydığımıza göre, en iyi versiyonunuzun dahi “istediğinizden iri” olması mümkün değil. Hep klişeleşmiş plaj vücudu örneği olan, Brad Pitt’in Fight Club filmindeki hali dahi gerçekten çok fazla çalışmayla elde edilebilecek bir fiziktir.

Dolayısıyla mütevazi olduğunuzu düşünüp, kendi limitlerinizi kısıtlamayın. Zaten vücudunuza doğal yollarla ekleyebileceğiniz kas kütlesi aşağı yukarı belliyken, sadece yaza aylar kala bir şeyleri düzene sokmaya başlamayın. Düzeniniz her zaman olsun.

Dengeli Beslenmeden Plaj Vücuduna Sahip Olmak Mümkün Değildir

Normalde izlediğiniz bir beslenme rejimi varsa, plajda yağsız ve hatları belirgin bir vücut elde etmeye çabalarken çok daha katı bir rejime sahip olmanız gerekir. Ufacık detaylar bile, hayalini kurduğunuz görüntüden sizi uzaklaştıracaktır.

Beslenmenizde, kalori ve makrolarınızı küçük detaylarına kadar hesaplamalısınız. Kas kaybetmeden kilo verip, hatlarınızı yağ yakarak belirginleştirmeye çalışacağınız plaj vücudu hazırlığı sürecinde gerçekten görüntünüzü antrenmanlarınız değil beslenmeniz belirleyecektir.

Doğru protein, karbonhidrat ve yağ tüketimi ile beraber doğru kalori alımının nasıl olması gerektiğini merak ediyorsanız, “Sporcular İçin Protein, Karbonhidrat ve Yağ Tüketim Rehberi” yazısına göz atmalısınız.

Kardiyo, Plaj Vücudu İçin Bir Gerekliliktir

Kardiyoyu, diyet yaparken kas kaybına neden olacak bir risk olarak görmeyin. Ne kadar terler, ne kadar aktif vakit geçirirseniz detaylarınız da o kadar belirgin olacaktır. Su atıp, yağ yakmanız için ağırlık çalışmaları dışında kardiyo da yapıyor olmanız gerçekten çok önemli.

Haftada en azından 3 gün, yoğunluğunu kişisel tercihlerinize ve vaktinize göre belirlediğiniz kardiyo antrenmanlarını aksatmadan yapmak, elde etme hayali kurduğunuz plaj vücudu için etkili bir faktör.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER