Glukozamin İle İlgili Öğrenmek İsteyebileceğiniz Her Şey!

Bu yazımızda glukozaminin vücudunuza sağlayabileceği üç faydayı okuyabilirsiniz ama isterseniz öncelikle “glukozamin nedir” sorusuyla başlayalım.

Glukozamin Nedir?

Glukozamin eklemlerimizdeki kıkırdak yapılarında doğal olarak bulunan bir bileşendir. Glukozamin şeker zincirleri ve proteinlerin birleşmesinden oluşur. Vücudun doğal amörtisor ve eklem kayganlaştırıcısı olarak iş görür ve kemik, eklem ve kas ağrısı hissetmeden hareket etmemize izin verir.

glukozamin-nedir-yararlari-nelerdir

Glukozaminin doğal iltihap önleyici ve yaşlanma karşıtı özellikleri vardır. Kemik ve eklem ağrısı çekenler tarafından en çok kullanılan takviyelerden biri olan glukozamin aynı zamanda yaşa bağlı (artrit-eklem iltihabı ya da osteoartrit) hastalıkların genel belirtilerinin tedavisinde de kullanılmaktadır. Glukozamin, sindirim ve bağırsak sağlığının iyileştirilmesine, eklemlerin hareket kabiliyetini ve genel sağlığının geliştirilmesine ve hatta kronik eklem ya da bağırsak sorunları yaşayanlara bile yardımcı olabilir.

Glukozamin olmaksızın hareketlerimiz ve işlerimiz oldukça zor ve acılı olurdu. Vücudumuz özellikle kıkırdak gibi, birçok önemli dokuyu oluşturan belli yağ ve proteinlerin sentezlenmesinde glukozamine ihtiyaç duyar. Bu durum eklem, tendon ve bağ doku inşasında da önemlidir. Buna ek olarak glukozamin eklemleri çevreleyen sıvıları da oluşturur. Glukozaminin aynı zamanda bağırsak sağlığınız için de önemli görevlerde bulunur. Sindirim sisteminizin parçalarını oluşturan bağ dokularının yapımına da yardımcı olur.

Glukozaminin Faydaları Nelerdir?

  1. Eklem sağlığının gelişmesine yardımcı olur.
  2. Sindirimi geliştirir.
  3. Kemik ağrısını yatıştırır.

Glukozamin Takviyeleri Ne İşe Yarar? Kullanılmalı mı?

glukozamin-nedir-yararlari-nelerdir

Hemen belirtmekte fayda var ki; Glukozamin takviyeleri deniz kabuklularından elde edilmektedir. Bu açıdan deniz kabuklularına alerjisi olanların dikkatli olmaları ve bitkisel kaynaklardan üretilen Glukozamin takviyelerini tercih etmeleri gerekmektedir.

Ağır eklem ağrısı çekenler, glukozamin takviyelerinden fayda göremeyebilirler. Bunun dışında daha hafif rahatsızlık yaşayanlar genellikle 6-8 hafta glukozamin kullandıktan sonra ağrılarında azalma olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca eklem iltihabı, sindirim sistemi, ve kemik ağrısı gibi durumlarda kişilerin hayat kalitelerinin artmasına yardımcı bir takviye olduğu da belirtilmektedir.

Glukozamin yaşlanma işaretlerine karşı ve genel sağlık kalitesini arttırmaya yardımcı olması bakımından güvenle kullanılabilecek takviyelerdendir. Glukozamin kullanımında nadiren de olsa yan etki gözükebilmektedir. Böyle durumlarda kesinlikle doktorunuzdan yardım istemenizi tavsiye ediyoruz.

Kas Gelişimi İçin Vazgeçilmez 6 Mineral

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER