Huawei Watch GT’yi İnceliyoruz!

https://www.instagram.com/p/CAUOf3tlzH5/

Başlamadan önce Huawei Watch GT’nin artıları ve eksilerini konuşalım. İnanılmaz pil ömrü, rahat ve şık olması, GPS ve kalp artış hızı monitörü gibi artıları varken uyku takibindeki düzensizliği gibi sorunlar maalesef ki mevcut.

Huawei, en sevdiğimiz Android giyilebilir cihazlar arasına girecek Huawei Watch ve Huawei Watch 2 modelleriyle mükemmel saatler çıkardı. Yeni Huawei Watch GT ile Samsung’un rehberliğinde hareket edildi ve Wear Lite’ı kendi LiteOS işletim sisteminden ayırdı.

Bunun nedeni aslında çok basit. Özel olarak tasarlanmış işletim sistemi ve yenilikçi çift yonga seti tasarımı sayesinde Huawei Watch GT, 30 günlük pil ömrüyle giyilebilir cihazların dünyasını derinden sarsmayı hedefliyor.

Huawei Watch GT Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Huawei Watch GT 1,4 inçlik yuvarlak renkli OLED ekranıyla kalp atış hızınızı, günlük adımlarınızı ve uykunuzu takip eder ve kendi GPS alıcısına sahiptir.

Su geçirmezdir (böylece diğer sporların yanı sıra yüzmeyi de takip edebilir) ve akıllı telefonunuzdan gelen bildirimlerle sizi güncel tutar.

Bununla birlikte, Samsung Galaxy Watch 4G veya Apple Watch’un hücresel sürümünde olduğu gibi 4G seçeneği yoktur. Huawei Watch GT, telefonunuza Bluetooth üzerinden bağlanan ve yalnızca Huawei’nin kendi Health uygulaması ile senkronize edilen geleneksel bir akıllı saat gibi çalışır.

Fiyat ve Rekabet

Watch GT 2, entegre GPS ve kalp atış hızı takibi göz önüne alındığında fiyatı etkileyici bir şekilde düşüktür. 1310 tl değerinde online alışveriş sitelerinde bulabilmeniz mümkündür. Bu saate en iyi alternatifimiz 2260 tl fiyata sahip Garmin Vivoactive 3’tür .

Aslında Her Şey Pil Ömrüyle İlgili

Huawei Watch GT’yi piyasadaki diğer tüm akıllı saatlerden ayıran bir şey var ve bu da sahip olduğu pil ömrüdür. İncelememize başlarken bundan bahsetmiştik ve yanlış okumadınız: Huawei GT gerçekten 30 güne kadar pil ömrü olduğunu iddia ediyor. Tabii ki bu maksimum süre. Ancak üç saatlik GPS destekli egzersiz ve sürekli olarak kalp atış hızınızı takip ediyor olmasına rağmen, ortalama bir kullanım bile size bir iki hafta imkan sunuyor. En iyi ve en yeni olarak bildiğimiz Apple Watch’un şarj yuvasını iki günde bir meşgul etmenizin yanında, Huawei’nin iddiaları olağanüstü geliyor.

Tam olarak şarj edilmiş Huawei Watch GT’yi ilk kez taktığımda, çoğunlukla adımlarımı ve nabzımı izlemek için kullandım. Sadece birkaç saat boyunca GPS kullandım, bildirimleri açmadım ve telefonumla ara sıra senkronize ettim. İki hafta sonra, pil göstergesi hala %30’u gösteriyordu.

Saatle gerçekten etkileşime girmeye başladığımda çok şaşırtıcı bir şekilde şarjın aniden düştüğü bir durum yaşanmadı. Bataryası %30’ken saati telefonuma bağladım ve normal bir akıllı saat takıyormuş gibi koştum, günün sonunda bir Apple Watch’ta olduğu gibi pilinin ölmesini bekledim ancak üç günden fazla bir süre sonra kullanılabilir halde güçlüydü!

Yine GPS’i fazla kullanmadım, bisikletimle sadece bir saatlik işe gidip geliş yolumu izledim ve sonuç son derece şaşırtıcıydı. Bu hızda, Watch GT şarjı, Huawei’nin iddia ettiği iki haftadan biraz daha olsa da yaklaşık 12 günlük normal kullanım sağladı. Hafif kullanımda, tam 30 gün olmasa da, bu sürenin üç haftaya kadar uzandığını deneyimledim.

Huawei Watch GT’nin tam renk OLED ekrana sahip olduğunu da unutmayın. Bu tür pil ömrüne en yakın diğer OLED saat, Fitbit Ionic’tir ve şarjı yaklaşık beş gün kullanım imkanı sağlar.

Özellikler ve Tasarım

https://www.instagram.com/p/CAVDefcD_oQ/

Pil ömrü sizi etkilediyse, şimdi Huawei Watch GT’nin nasıl bir şey olduğunu da merak ediyor olabilirsiniz. Bu cephede, yaşaması çok kolay olan şık, pratik bir tasarımla iyi başlıyor.

Gördüğünüz gibi, Huawei Watch 2’nin stili oldukça sağlam ancak sportif olarak en üst düzeye sahip değil. Siyah veya gümüş 2 farklı renge sahiptir ve dört farklı kayış seçeneği mevcuttur. Esnek gri ve siyah kayışı hem normal kullanımda hem de egzersiz sırasında son derece rahat buldum.

Saatin sağ kenarındaki iki düğmenin sağlam bir tıklaması var ve dumanlı siyah seramik çerçeve mükemmel görünüyor. Ortam ışığı sensörü arkasında gizli ve 454 x 454, 1,4 inç OLED ekrana sahip.

Bu basit görünüme rağmen düzenli GPS’e ek olarak GLONASS ve BEIDU destekli GPS, ayrıca hareketi izlemek için optik kalp atış hızı sensörü, ivmeölçer ve jiroskop, bir manyetometre (pusula) ve barometre bulunur.

Gerçekten eksik olan tek şey Wi-Fi, 4G hücresel bağlantı ve kablosuz şarj. Maalesef NFC de yok, bu nedenle temassız ödemeler söz konusu değil. Yine de genel olarak Huawei Watch GT fiyat performans açısından etkileyici bir şekilde donatılmıştır.

Kullanım Kolaylığı ve Etkinlik Takibi

https://www.instagram.com/p/CAGRsG8oASu/

İnanın ki Watch GT ara yüzünü kullanmak harika hissettiriyor. Çeşitli widget ekranlarına (hava durumu ve kalp atış hızı) ulaşmak için sola ve sağa, ayarlar için yukarıdan aşağıya ve bildirimler için aşağıdan yukarıya doğru hızlıca kaydırın. Üst taraftaki düğmeye bastığınızda, zamanlayıcı, pusula veya barometre gibi uygulamaların bir listesi görünür.

Alt düğme, etkinlik izleme modları listenizi gösterir. Saat yaptığını etkinliği otomatik olarak algılayabilir, ancak bu ekstra güç harcar, bu nedenle varsayılan olarak kapalı tutmak gerekir.

Yeni başlayan koşucular için çeşitli hedeflere yönlendiren bir dizi eğitim programı bile mevcutken, aynı zamanda uyku takibi de mevcuttur.

Watch GT’nin tamamen mükemmel olmasa da izlenen mesafeyi takip etmek için oldukça iyi bir iş çıkardığını gördüm: 11.1 mil’lik bir mesafe boyunca ortalama olarak 0,2 mil (yaklaşık% 2) hata çıktı. Yine de bunun büyük bir kusur olarak sayılmadığını düşünüyorum.

Kalp atış hızınızı izlemek biraz daha zordur, çünkü Huawei Health uygulaması verileri kendi çizelgeleri dışında incelemek için uygun bir yol sunmaz. Verilerinizi Google Fit, MyFitnessPal veya Jawbone uygulamasıyla senkronize edebilirsiniz.

Yine de kaydettiği kalp atış hızı rakamları hemen hemen yerindeydi. Bilekten taşınan optik kalp atış hızında beklediğimiz gibi bir miktar sapma oldu, ancak bu sağma asla %4’ten fazla çıkmadı. Oldukça iyi gittiğini düşünüyorum.

Uyku takibi ne yazık ki daha az doğruluk gösterdi. Çoğu izleyici gibi Watch GT de, uykunuzun kalitesini değerlendirmek için hareket ve kalp atış hızı verilerini izleyerek derin uyku, hafif uyku ve REM uyku durumlarında ne kadar süre kaldığınıza dair veriler sağlar. Huawei, bundaki doğruluğunu artırmak için Harvard Tıp Okulu CDB merkezi ile çalıştığını söylüyor.

Ne yazık ki, saat yattığım zamanı doğru bir şekilde algılamıyor. Geçen hafta, 3 kez saat 9’dan önce yatağa girdiğimi kaydetti ki normalde asla o saatlerde uyumam. Başlangıç ​​ve bitiş zamanlarını düzenlemenin bir yolu olmadığından, çok yararlı olmayan hatalı verilerle sıkışıp kalmak oldukça mümkün.

Son Kararım

Yazılım oldukça yeni olduğundan, gelecek güncellemelerde işlerin değişeceğini düşünüyorum. Böyle olmasını umuyorum çünkü genel olarak Huawei Sağlık uygulamasının düzenlenme şeklini seviyorum. Kalp hızı, hız ve yükseklik için mevcut grafiklerle gün, hafta, ay ve yıl her türlü veriye göz atabilirsiniz; hepsi açık ve kolay anlaşılır bir şekilde düzenlenmiştir.

Son olarak, telefon bildirimlerinin de daha iyi ele alınabileceğini söylemeliyim. Bir uygulamadan her mesaj veya bildirim aldığınızda saat titreşir ve okumanıza izin verir, ancak bir iletiyi yanıtlamanın hazır bir cevaba dokunarak veya ekrana yazarak veya sesinizi kullanarak göndermenin bir yolu yok.

Genel olarak Huawei Watch GT etkileyici bir giyilebilir cihazdır. Bu saati takması oldukça rahat, ekran harika görünüyor, aktivite izleme iyi çalışıyor ve pil ömrü gerçekten çok çarpıcı!

Başlıca sınırlaması uygulama desteği. Çeşitli online hizmetmelere bağlanmaz ve bir Apple Watch veya Google Wear OS akıllı saatinden aldığınız kadar geniş bir şey almazsınız. Samsung veya Garmin’in tescilli platformları kadar iyi donanıma sahip değildir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER