Uzun Boylu Erkekler İçin 3 Antrenman Önerisi

Uzun boylu erkeklerin daha etkili ve rahat bir ağırlık antrenmanı yapmaları için kısa boylu olanlara göre biraz daha farklı bir yol izlemeleri gerekebilir.

uzun boylu adam
Ağırlık antrenmanı yapan uzun boylu erkeklerin biraz zorluk çekmeleri normaldir, çünkü vücutları diğerlerinden farklıdır ve kısa boylu hemcinslerine göre bazı egzersiz hareketlerini yapmakta güçlük çekebilirler

Daha akıllıca çalışarak, bu farklılığınızı ortadan kaldırıp, hareketlerden maksimum verimi almanız ve kaslarınızın büyüme potansiyelini sonuna kadar kullanmanız mümkün. Kas ve kuvvet kazanmaya yönelik bu 3 öneriyi uyguladığınız takdirde, kollarınızın ve bacaklarınızın ne kadar uzun olduğunun bir önemi kalmayacak.

1. Ayak Bileklerinizin Hareketliliğini Artırın

Yetersiz ayak bileği hareketliliği squat yaparken yeteri kadar çömelememenize neden olur. Uzun bacaklı erkekler squat yaparken, ellerindeki halterin dengesini korumak için yere çömeldikleri zaman, dizleri ayak ucu hizasını geçer – hayır, bu kötü bir şey değildir, doğru bir formda durmak için bu gereklidir. Ama buna dikkat etmemek, bacaklardaki yükü sırtınızın alt bölgesine bindirebilir ve rahatsızlık verebilir. Ayak bileklerinizi esnetmek için step-up, calf raise ya da rocking ankle mobilization hareketlerini yapabilirsiniz.

calf raise
Calf Raise
step up
Step Up

2. Kürek Çekme Hareketinden Sonra Dinlenin

Birden fazla kasın çalıştırıldığı hareketlerde, egzersiz aletinin barı uzun boylu kişilerde daha fazla mesafe kaydeder. Bu da gerilme esnasında daha fazla zaman harcamanız anlamına gelir. Bu kas kütlesi kazanmak için harikadır; daha fazla gerilme, kas büyümesi için daha fazla hormon salgılanması demektir. Ama bunun dezavantajı da vücudu daha fazla strese sokmasıdır ve uzun dönemde harcadığınız eforu aynı seviyede sürdüremeyebilirsiniz. Özellikle kürek çekme egzersizinde setler arasında 30 saniye daha fazla dinlenmelisiniz ve çekiş kuvvetinizi yeniden kazanmalısınız.

3. Rakamlara Takılmayın

1.96 boyunda ve 109 kilo birinin squat yaparken vücuduna uyguladığı baskı ile, aynı ağırlıkla squat yapan 1.75 boyunda ve 75 kilo olan birininki aynı değildir. Uzun boylu olan biri her zaman iki yöne de daha fazla mesafe katetmek ve daha fazla güç sarfetmek zorundadır. Kısaca, kısa boylu birine göre aynı hareketi daha fazla performans göstererek yapabilir. Bu yüzden asla sizden daha kısa olan birinin yaptığı set ve tekrar sayılarını kendi yaptıklarınızla kıyaslamayın. Kendi hedeflerinizi koyun ve sadece kendinizi aşmaya çalışın.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER