Klorella Hakkında Bilmeniz Gerekenleri Hızlıca Öğrenin!

Mavi-yeşil algler ya da su yosunları sınıfına giren klorella (chlorella), süper gıda arayışındaki yeni ödülümüz olabilir!

Klorella Nedir?

Klorella, tıpkı spirulina gibi mavi-yeşil bir yosundur, yani algdir. Bu süper besin amino asitler, klorofil (bitkilere yeşil renklerini veren madde), beta karoten, potasyum, fosfor, biotin, magnezyum ve B kompleks vitaminlerinin de dahil olduğu (özellikle B12) bitkisel besin maddeleri açısından zengindir.

Organik, düşük ısıda üretilen klorella takviyeleri, toz ve tablet formunda sebze ve meyvelerden ihtiyacınız olan benzer faydaları sağlayabilir.

Klorellanın Faydaları

Klorella, vücudunuzda ağır metallerden kaynaklanan zararların giderilmesine yardımcı olur. Klorofil yönünden zengin olan klorellanın, vücudu ultraviyole radyasyon tedavilerine karşı koruduğu ve radyoaktif parçacıkları uzaklaştırdığı gösterilmiştir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kilo vermenize yardımcı olur. Sizi daha genç gösterir. Kanserle mücadele etmenize ve kan şekeri ve kolesterol seviyenizin düşürülmesine yardımcı olur.

Klorella Kullanımı

yeni-super-gida-klorella-ve-faydalari

Satın aldığınız klorella takviyesi günlük almanız gereken miktarı zaten belirtiyordur ancak genel bir bilgi vermek gerekirse klorella tablet ve kapsüllerinin, öğünlerden 30 dakika önce suyla birlikte alınması tavsiye edilir.

Tablet form (500 mg)

Yetişkinler: 6-8 tablet

Çocuklar: 2-4 tablet

Kapsül form (600 mg)

Yetişkinler: 5-7 kapsül

Klorella Nasıl Tüketilir?

Klorellayı beslenme düzeninize eklemeye başladığınızda, bunu günlük tüketmeniz gereken miktara ulaşana dek aşamalı bir şekilde yapmanız tavsiye edilmektedir. Klorella takviyeleri ile birlikte C vitamini almayın çünkü C vitamini klorellanın tutmuş olduğu ağır metallerin salınımına neden olabilir. Salınan bu toksinler tekrardan dokularınıza geri dönebilirler. Klorella kullandıktan sonraki üç saatlik bir zaman diliminde C vitaminini kullanmayın. Klorella takviyesi kullanımını güne yayın (öğünlerden 30 dakika önce) ancak tüm miktarı bir seferde almak istiyorsanız bunu kahvaltıda yapın. Klorella takviyesini sıcak yemeklere ve içeceklere atmayın çünkü besin değerleri zarar görebilir. Soğuk içecekler, kahvaltı gevrekleri ve yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.

Kilo Verirken Beslenmede Az ve Sık Öğün Tüketmek Gerekli Mi?

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER