Spor Yapma Düzenini Sağlayamıyorsanız Devamlılığı Sağlatacak Önemli Tavsiye!

Hepimiz eninde sonunda aktif olabilmeyi, egzersiz yapabilmeyi istiyoruz. En azından bunları “istemeyi” istiyoruz. Eğer gerçekten isteyebilmeyi diliyorsanız, sizi aksiyona geçirecek sebepler için “Spor Yapma İsteğinizi Arttıracak 12 Neden” yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Antrenman yapmak üşendirici, yorucu ve gözde büyüyen bir aktivite olarak algılanmamalı. Sağlık ve zindelik için bir gereklilik olmalı ve alışkanlık haline getirilebilmeli.

Spora başlama adımını attıktan sonra, bu alışkanlığı kazanıp spor yapmayı sürekli bir hale getirebilmek için size bir tavsiyemiz var:

Antrenmanlardan sonra her seferinde antrenmanın size kattığı pozitif bir şeyi not alın. Bu yazıda illa spora yönelik kazançlarınızı not almak zorunda değilsiniz. Antrenmana gittiğinizde uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızı görmüş olabilirsiniz, özlem duyduğunuz bir anı hatırlatan bir şarkı salonda çalmış olabilir veya antrenmanlarda kullandığınız ağırlıkları arttırmış olabilirsiniz. Burada vurgulamak istediğimiz nokta, antrenman yaptığınızda illa ki pozitif bir şeyle salondan ayrılacak olduğunuz.

İstisnaya yer vermeksizin, her antrenman sonrasında pozitif bir şey not alıp her hafta bu notlara göz attığınızda antrenmanlara olan devamlılık doğal olarak gelişecek. Devamlılık için ekstra bir çaba dahi sarfetmeyeceksiniz!

Bonus Tavsiye:

Sevmediğiniz Şekilde Antrenman Yapmayın

Birileri size doğru olduğunu savunduğu için, keyif almadığınız şekilde antrenman yapmayın. Bir şeyin doğruluğu, size iyi hissettirmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Kalçanızın sıkılaşması için ağırlık kaldırmanız gerektiği bir gerçek. Ancak ağırlık kaldırmaktan keyif almıyorsanız, yoga yapmaktan daha çok keyif alıyorsanız yoga ile ilerlemelisiniz.

Keyif almadığınız şekilde antrenman yapmak, devamlılık konusunda zorlanmanıza neden olabilir. Öncelikle keyif aldığınız spor aktivitesini bulun, sonra notlarınızı almaya başlayın.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER