Gerard Butler’ın 300 Spartalı Vücudu

Bazı rollere hazırlanmak için sadece replikleri ezberlemek yetmez, o karaktere fiziksel olarak dönüşmek gerekebilir. Gerard Butler 300 Spartalı filmi için tam da bunu yapmıştı. Bu, sinema tarihinde sonsuza kadar hatırlanacak kayda değer bir başarı…

Ne Yaptı: 4 ay boyunca gerçek bir savaşçıya benzemek için çok yoğun çalıştı, hastalandı, zihnini ve bedenini tamemen değiştirdi.

Neden Yaptı: 300 Spartalı filmindeki Kral Leonidas rolü için.

Ne Yedi: Yediklerine çok dikkat etti, mutlaka 1-2 saatte bir yemek yedi.

Antrenmanı: 300 tekrarlı Spartalı antrenmanı: 25 barfiks, 60 kg. ile 50 dead lift, 50 şınav, 60 cm yükseliğindeki kutuya 50 sıçrama, 50 floor wiper, 16 kg’luk kettlebell ile 50 single arm clean and press ve 25 barfiks daha (aralarda hiç dinlenme olmadan). Üzerine de tekerler çevirme ve jimnastik stili ring antrenmanı yaptı.

Artı: Bu antrenman oldukça etkili ancak çekimler bittikten sonra bu düzene ayak uydurmak onun için çok zor oldu ve antrenmanları bıraktı ve kasların çoğunu kaybetti. Artık sağlıklı beslenerek ve sadece bir kralın yapabileceği antrenmanlar hariç farklı egzersizler yaparak formunu korumaya çalışıyor.

Gerard Butler diyor ki: “Orada durup, o pelerini ve kaskı giydiğimde ‘Kahretsin, daha fazla çalışmalıydım.’ Diye düşünmemek harika bir histi. Tam bir aslan gibi hissediyordum.

Zorluk Derecesi: 9/10

Gerard Butler

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER