Yeni Yılda Fitness Hedeflerinizi Tam 12’den Vurun

Yeni yılda fitness hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz; motivasyonunuzu arttırmak için neler yapmalısınız, nasıl iradenizi güçlü tutacaksınız, beslenmenizde nelere dikkat etmelisiniz ve daha fazlası.

1. Vücudunuzu İzleyin

Vücudunuzu iyi tanıyın ve güncel durumunuzla ilgili olumsuz yargılara varmayın. Yapmanız gereken ilk şey vücudunuzu tanımak ve farklı şeylerin fitness hedeflerinizi nasıl etkileyeceğini anlamaya çalışmak.

2. Kıyaslama Yapmayın.

Kendinize odaklanın ve “en iyiniz” olmaya çalışın. Kesinlikle kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Fitness hedeflerinize ulaşmak konusunda planınıza sadık kalın ve başkalarının yaptıklarına ve nasıl göründüklerine odaklanmamaya çalışın.

3. Uzun Vadeli Düşünün

Uzun vadeli fitness hedeflerinizi destekleyecek bir antrenman programınız olsun. Unutmayın; kestirme ve hızlı sonuçlar almanızı sağlayacak bir yol yoktur. Bu yüzden zevkle uygulayacağınız bir program seçmek oldukça önemli bir konudur. Hayatınızın geri kalanında da hareketli bir yaşam sürmek istersiniz. Bunu gerçekleştirmenizi sağlayacak bir antrenman programını seçerek uzun vadeli fitness hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

4. Asla “Asla” Demeyin

Zihin yapınızı değiştirin. “Asla başarılı olamam” diye olumsuz düşüncelere kapılmayın. Kendinizi olumlu düşüncelerle destekleyerek fitness hedefleriniz konusunda kendinizi motive edin.

5. Sabırlı Olun

Doğru antrenman programını seçtiğinize emin olun ve vücudunuzun bu antrenman programına uyum göstermesi için ona zaman tanıyın. Vücudunuzun antrenman programınıza cevap vermesi zaman alacaktır ama bir kez uyum gösterdikten sonra fitness seviyeniz daha da gelişecektir.

6. Olumlu Düşünün

Antrenman programınıza sadık kalmak yorucu olabilir biliyoruz. Özellikle de antrenmana yeni başlayan biriyseniz bu zorluk daha yoğun bir şekilde hissedilebilir. Kendinizi yeni antrenman kıyafetleri ya da ayakkabılarla ödüllendirerek motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.

Unutmayın; fitness hedeflerinize ulaşmak sabırlı olmayı gerektirir. Vücudunuzun daha önce çalıştırmamış olduğunuz kaslarını çalıştırmak başlangıçta sizi yorabilir ama bir kez başladıktan sonra bundan vazgeçemeyeceksiniz, emin olun.

7. Doğru Beslenin

Fitness hedeflerinizi tutturmak istiyorsanız vücudunuza ne aldığınız çok önemli bir konudur. Beslenmenizde her zaman organik ve az işlemden geçmiş gıdalara öncelik verin. Beslenmenizdeki eksik besin maddelerini (protein, karbonhidrat) takviyeler yoluyla giderebilirsiniz.

8. Terleyin

Terleyin. Çünkü terleyerek vücudunuzdan toksinleri ve hastalıkları uzaklaştırırsınız. Terlemenin kilo vermek konusunda da yardımcı olduğu düşünülüyor.

9. Antrenmanlarınıza Gereken Önemi Verin

Hızınızı kesmeyin. Antrenman programınızı uygularken tam gücünüzle çalıştığınızdan emin olun. Tüm güçle yapacağınız antrenmanlar sizi fitness hedeflerinize yakınlaştıracaktır. Antrenman öncesi bir “pre workout” takviyesi alarak da kendinizi sıkı antrenmanlara hazırlayabilirsiniz.

10. Fitness Hedeflerinize Sadık Kalın

Unutmayın; antrenman programınızı aksattığınız her gün sizi fitness hedeflerinizden uzaklaştırır. Bu yüzden değişim planınıza sadık kalmalısınız.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER