Favori Tatlılar Lezzetinde Protein Shake Tarifleri

Bugün size çok özel protein shake tarifleri veriyoruz. Öyle ki bu protein shake’ler ile antrenman öncesinde ya da antrenman sonrasında en sevdiğiniz tatlının keyfini çıkarıyor olacaksınız.

Abur cubur, kek, kurabiye, dondurma ve nicelerini spor yapan kişiler olarak çok sık tüketemiyoruz. Fakat itiraf etmek gerekirse bu diyet bozan tatlılar da bir o kadar lezzetli. Fazla şeker ve yağ içerdiği için beslenmemizin kalitesini düşürme potansiyeline sahip bu tatlılara benzer protein shake içeriklerini sizler için derledik.

Bu protein shake tarifleri için sizlere güçlü bir mikser öneriyoruz.

Sizin için tanıdık olan pek çok lezzete benzer tatları bir araya getirdik ki, diyetinizi bozmadan lezzetli ve sağlıklı yiyecekler tüketebilin. Ne gereksiz miktarda yağ, ne gereksiz miktarda şeker, ne gereksiz miktarda kalori barındıran bu tarifleri kesinlikle denemelisiniz.

Snickers Tadını Andıran Protein Shake

Bir ölçek protein tozu, bir yemek kaşığı fıstık ezmesi, 100 gram yağsız süzme peynir, 4 küp buz, bir bardak su ve protein tozu aromasına göre ek kakao veya karameli karıştırarak oluşturacağınız bu tarif gerçekten Snickers tadını andırıyor.

Tercihen doğal fıstık ezmelerini tercih etmenizi önereceğimiz bu proteinli tarifte protein kaynağı protein tozu ve süzme peynir. Tarifin içerisinde kullanmanızı önerdiğimiz protein tozu aroması ise çikolata, vanilya veya karamel aroması.

Şekersiz çikolata ve karamel şurubu da kesinlikle tat katacaktır. Karışımı bu malzemelerle elde ettikten sonra rendelenmiş çikolata ve yer fıstığını da karışımın üzerine ekleyebilirsiniz.

Karamela Elmalı Turta Protein Shake

Canınız annenizin yaptığı elmalı turtayı çektiğinde, diyetinizi de bozmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre. 350 kalorilik bu tarifin içerisinde protein tozu, yoğurt (greek yoghurt/süzme yoğurt tercih etmenizi öneririz), bir tam elme ve bir muz karışımı bulunuyor olacak. Bu malzemeler sayesinde az şeker ve az yağ ile lezzetli bir içeriği bir araya getirebilmeniz mümkün.

Tarçını da tat tercihinize göre kesinlikle eklemeyi düşünebilirsiniz.

Hem lif, hem de potasyum açısından zengin olmasının yanı sıra size özlediğiniz lezzetin tadını sunabilen bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Muzlu Pasta Şöleni

Normalde bir muzlu pasta size 500 kaloriden fazlaya mal olabilir. İçerisinde çok fazla şeker bulundurması da muhtemel. Şanslısınız ki size yalnızca 282 kalori olan, bol proteinli ve 12 gram şeker içeren (şeker içeriği meyvelerden gelmekte) bir tarif hazırladık.

Muz, ananas, çileğin yanı sıra süzme peynir, yoğurt (greek yoghurt/süzme yoğurt etmenizi öneririz), tofu ve vanilya aromalı bir protein tozu ile hazırlıyor olacağınız bu karışım gerçekten muzlu pastayı andırıyor.

Yoğurt yarım kase iken, protein tozunu bir ölçek, muzu yarım, ananası ve çileği çeyrek kase ölçeklerinde öneriyoruz. Kakao tozu ve buz eklemeniz de tarife lezzet katabilir.

Üzerine fındık, fıstık tozu ve vişne ilave etmeyin unutmayın!

Kabak Tatlısı Protein Shake

Bir bardak şekersiz badem sütü, vanilyalı protein tozu, bir tam muz, üç yemek kaşığı kabak tatlısı püresini karıştırarak elde edeceğiniz  bu tarifin içerisinde 300 kalori bulunuyor. 27 gram protein içeren bu diyet dostu tarifi kesinlikle deneyin.

Normalde hazırladığınız protein tozu karışımınıza bal kabağı ekleyebilirsiniz. Şeker tadını, şeker komasına girmeden almanızı sağlayan bal kabağı, lifler ve antioksidanlar bakımından da zengindir. Demir ve vitamin içeriği de bulunmaktadır. Dolayısıyla bağışılık sisteminizi de destekler.

Normalde sık olarak uyguladığınız tarife ekleyeceğiniz bal kabağı, tarifinize sandığınızdan daha güzel bir lezzet katacak.

Havuçlu Kek Lezzeti

Çeyrek kase yoğurt (greek yoghurt veya süzme yoğurt), bir bardak süt, yarım bardak havuç rendesi, yarım dondurulmuş muz, tarçın, vanilya ekstraktı ve tercih ettiğiniz miktarlarda buz eklediğiniz bu tarif sonunda size havuçlu keki anımsatacak.

Şekerli alternatif bir tat aradığınızda bol proteinli bu tarifle doygunluk hissine varıp, diyetinizi de bozmuyor olacaksınız.

Portakallı Dondurma Protein Shake

Meyveli ve buzlu dondurmalar çocukluğun vazgeçilmezi olan tatlardandır. Bu tada diyetinizi bozmadan varmanız için hazırladığımız bu tarifin içerisinde; yarım bardak badem sütü, yarım bardak su, yarım bardak portakal suyu, yarım dondurulmuş muz, bir çay kaşığı bal ve 3-5 küp buz bulunuyor.

Özellikle sabah kahvaltı yapmaya vaktiniz olmadığında, güne enerjik ve pozitif bir başlangıç için bu tarifi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Antrenman Öncesi Bombası Milkshake

Bu tarif belki klişe gelecek, fakat sporcuların sıkça tükettiği besinleri bir araya getirince ortaya çıkan lezzet gerçekten güzel oluyor.

Bir yemek kaşığı fıstık ezmesi, bir ölçek çikolata veya vanilya aromalı protein tozu, bir tam muz, 35-50 gram arası yulaf ve bir bardak süte bir iki küp buz ekleyin. Karışımı mikserden geçirerek milkshake kıvamına getirin ve antrenmandan önce ihtiyacınız olan enerjiye fazlasıyla kavuşmaya hazır olun.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER