Kas Geliştirmek İsteyenler İçin Pratik Ve Leziz 5 Protein Kaynağı Kahvaltı

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu duymuşsunuzdur. Spor yapan kişiler için ise protein kaynağı bir kahvaltı gün iyi bir beslenme programının anahtarıdır.

Kahvaltı günün en önemli öğünü dedik. Neden kahvaltı bu kadar önemli? Çünkü, metabolizmanızın gün içerisinde düzenli çalışmasına, enerjinizin dengelenmesine ve gün sonuna kadar kolaylıkla ayakta kalabilmenize yardımcı olur. Ayrıca kahvaltı kas gelişimini de destekler.

Vücut geliştirme ya da herhangi bir sporla uğraşıyorsanız protein sizin için en önemli makro besindir. Proteinle kas gelişimi desteklenir ve antrenman sonrası oluşan kas ağrılarının ve kas onarım sürecinin üzerinden hızla geçilir.

Kahvaltıda Mutlaka Proteine Yer Verin

Sporcu kahvaltısı proteine bolca yer vermelidir. Kas gelişiminizi destekleyecek 5 tarif hazırladık. Sabahları işe gitmeden önce keyifle yapacağınız protein depolarını şimdiden afiyetle yiyin!

1.Nefis Mi Nefis Omletler

Yumurta, kahvaltıların yıldızıdır. Sporcular için de büyük bir nimet… Yumurta içerisinde yüksek protein, omega 3 ve amino asit oranlarını bulunduran gıdalardan biridir. Yumurta tükettiğinizde o gün yapacağınız antrenman için gereken enerjiyi kazanacaksınız.

2.Süzme Yoğurt Ve Mevsim Meyveleri

Kahvaltınızda leziz ve damak tadınıza göre rahatça uyarlayabileceğiniz meyveli yoğurtlar yapın! Süzme yoğurdunuza 1 ölçek protein tozu ekleyerek protein oranını arttırabilirsiniz. Meyveden gelen karbonhidrattan korkmayın. Mevsim meyvelerini tüketmek daha yararlı olacaktır ancak bizim favorilerimiz berryli ve çilekli yoğurtlar! Ayrıca tokluk hissinizi arttıracak, lif oranı yüksek müsli ve granola da tercih edebilirsiniz.

3.Pratik Mi Pratik Protein Shakeler

Çok fazla vaktinizin olmadığı sabahlar proteik içecekleri ya da kendiniz hazırlayacağınız protein shakeler kurtarıcınız olacak. Shake hazırlarken whey proteini tercih edebilirsiniz. Gün içerisinde ya da antrenman öncesi de tüketebileceğiniz protein shakeler antrenman performansınızın artmasına yardımcı olur. Yani siz, damak zevkinize uygun bir protein deposu tüketiyor olacaksınız. Afiyet olsun!

4.Sıcacık Pankekler

Doğru karşımı elde ettiğinizde pankekler sağlıklı karbonhidratlar ve proteinin birleşimi olacak. Beyaz unu bir kenara bırakmanız yeterli, protein tozu ekleyeceğiniz tam tahıllı buğday unlarını tercih edebilirsiniz. Yanına taze meyve ve bir miktar bal ile güne keyifle başlayın!

5.Fıstık ve Fındık Ezmeli Ekmekler

Yine hem kahvaltı hem de antrenman öncesi için protein deposu bomba bir tabak! Fıstık ezmeleri ve fındık ezmeleri kahvaltının en lezzetli besinlerinden biri. Sağlıklı yağlar ve protein ile metabolizmanızın daha düzenli çalışmasına yardımcı olurlar. Antrenman öncesi enerjinize katkı sağlayacak fıstık ve fındık ezmeli tam tahıllı ekmekler ile pretik ve lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Tatlı kriziniz tuttuğu zaman kendinizi durdurmaya çalışmanıza gerek olmadığını biliyor muydunuz? Tatlı Krizlerinizi Sonlandırırken Protein İhtiyacınızı da Karşılayacak 2 Lezzet Dolu Tarif yazımızda keyifle yiyebileceğiniz sağlıklı tatlılar var!

Tarfilerinizde kullanabileceğiniz protein tozu ürünlerini Supplementler.com‘da inceleyebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER