En Hızlı Yağ Yaktıran 3 Egzersiz

Yağ Yakmanın Altın Kuralı

Yağ yakmak, antrenmandan ziyade beslenmeyle ilgilidir. Eğer kişi kalori açığı oluşturabiliyorsa, yağ yakar. Bunun olmadığı durumlarda da yağ yakımı gerçekleşmez.

Daha net sonuçlar alabilmek mümkün olduğu için, kalori ve makroları (protein, yağ ve karbonhidrat) saymak önerilen ilk yöntemdir. Çünkü bu sayede kişi kalori açığını oluşturduğuna emin olabilir.

Her Vücudun Enerji Tüketim Mekanizması Farklıdır

İki kişiyi kıyasladığımızı düşünelim. Bu kişilerin boyları, kiloları ve vücut tipleri aynı olsun. Tamamen aynı aktiviteleri yapsınlar. İkisi de aynı kiloları, aynı formda, aynı tekrar sayısı ile uygulasın. İkisinin de yaktığı kalori tamamen aynı olmayacaktır. Her vücudun enerji tüketim mekanizmasının farklı olmasından dolayı, bir egzersizin kaç kalori yaktığını direkt olarak söylememiz mümkün değil.

Fakat bir besinin kaç kalori olduğunu söylemek mümkün olduğu için, yağ yakımının belirleyici faktörünün beslenme olduğunu söyleyebiliriz.

Yine de, bu kalori açığını egzersiz seçimiyle daha keskin bir hale büründürebiliriz. Kardiyovasküler sistemi daha çok aktive eden egzersizlerin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yağ yakımını arttırmaya yardımcı olabilecek gıda takviyeleri olduğunu da söylemek mümkün.

Hızlı yağ yakmak için egzersiz seçimi ve takviye seçimi ile ilgili yardımcı olmak adına, sizlere hızlı yağ yaktıran egzersizleri ve takviyeleri derledik.

Hızlı Yağ Yaktıran Egzersizler

Farmer’s Walk

Hem yürüyüp, hem de ağır bir ağırlık taşıdığınız farmer’s walk egzersizi ile klasik kardiyo antrenmanlarının aksine daha kısa sürede daha çok kalori yakabilirsiniz. Merkez bölgenizin yanı sıra, trapezleriniz, sırtınız ve bileklerinizi çalıştıran bu strongman hareketi gerçekten çok verimli. Ağır ağırlık olarak dilediğiniz cisimi kullanabilirsiniz, spor salonlarında dambıllar tercih edilir.

Çok basit bir günlük hayat aktivitesi ile fazla fazla kalori yakabilirsiniz. Doğal olarak yağ yakımına da katkıda bulunabilirsiniz. Hem yağ yaktıran, hem de aynı anda pek çok bölgeyi güçlendirip postürü sağlamlaştıran bu egzersize antrenmanlarınızda kesinlikle yer vermelisiniz.

Step Up

Quadriceps hareketleri, genellikle diğer egzersizlere göre çok daha fazla kalori harcatabiliyor. Step up da bu egzersizlerden biri. Ellerinizde ve ya sırtınızda ağırlık ile, belli bir yüksekliğe tek ayakla çıktığınız egzersiz olan step up, merkez bölgesini ve hip flexor diye adlandırılan bölgeyi güçlendiriyor.

Quadriceps çalıştıran bu egzersiz, aslında merdiven çıkmayı mimik ediyor. Bu nedenle farmer’s walk gibi, günlük hayatta yaptığınız aktivitelerde de güçlenmenizi sağlıyor. Kalçanızı da sıkılaştırmaya yardımcı olan bu egzersiz, hızlı yağ yaktıran egzersiz önerilerimiz arasında verimliliği sebebiyle bulunuyor. Merdiven çıkmak, düz yolda yürümeye göre zorken, step up egzersizi ile ağırlık ekleyerek çok daha fazla kalori yakabilirsiniz. Hem de çok daha kısa sürede!

Lunge

Bacak hareketleri arasında, nefes alıp vermeyi en hızlandıran hareketlerden biri de tabii ki lunge egzersizidir. Step up egzersizindeki gibi ya sırtınıza, ya da elinize ağırlık alarak uygulayacağınız lunge hareketi hem kalça hem de quadriceps çalıştırır. En yorucu bacak hareketlerinden olması sebebiyle, kesinlikle hızlı yağ yakmaya yardımcı bir egzersiz. Doğru formda yapıldığında, esnekliğe de ciddi anlamda katkı sağlayabiliyor.

Sonuç

Fit olmak, yağsız bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, kalori ve makrolarınızı saymanın yanı sıra olabildiğiniz kadar aktif olmalısınız. Aktif olurken, yağ yakımı konusunda verimli egzersizler seçmelisiniz. Hızlı yağ yakmaya yardımcı egzersizler olan farmer’s walk, step up ve lunge egzersizlerine antrenmanlarınızda yer verdiğinizde sonuçlar gözle görülür derecededir.

Düşündüğünüz Kadar Sağlıklı Olmayan 7 Gıda

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER