Karın Kaslarını Güçlendirecek 4 Basit Hareket

Karın kasları dendiğinde iyi bir beslenme programının da oyunun bir parçası olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

Yüzlerce mekik çekebilirsiniz ancak genel yağ oranınızı kontrol altında tutacak bir beslenme düzeni takip etmiyorsanız göbeğinizi eritip karın kaslarınızı asla ortaya çıkaramazsınız. Kesin Sonuçlar Veren Karın Kası Diyeti yazımızı okuyarak bu konuda daha ayrıntılı bilgilere ulaşmanız mümkün.

Göbek eriten antrenman programımıza dönecek olursak; herkesin belirgin karın kaslarına sahip olmak istediğinin farkındayız. Bu yüzden size karın kaslarınızın hacmini arttıracak olan bir karın kası antrenman programı hazırladık. Antrenman programımız 4 setten oluşan 4 yoğun karın egzersizinden meydana geliyor. Haydi başlayalım!

Egzersiz 1

AB Wheel Rollout

abwheelrollout_main

25 tekrar

Ab Wheel aleti karın kası egzersiz aletlerinin kralıdır diyebiliriz. Ab rollout egzersizinde omurganızı bükerek karın kaslarınızı harekete geçirirsiniz. Aynı zamanda transverse abdominis’ide (enine karın kası) çalıştırırsınız. 25 tekrar biter bitmez diğer karın kası egzersizine geçin.

Egzersiz 2

Ağırlıklı Yarım Mekik

mens_fitness_5695

25 tekrar

Yarı mekik, karın kasları egzersizlerinin vazgeçilmezidir. Bu karın kası egzersizini daha da zorlaştırmak istiyorsanız kafanızın üzerinde bir ağırlık plakası tutarak yarı mekik egzersizini uygulayabilirsiniz. Dinlenmeksizin diğer karın kası egzersizine geçiş yapın.

Egzersiz 3

Decline Bench Sit-Up

qwt134

50 tekrar

Aşağı eğimli sehpada tam hareket aralığında 25 tekrar mekik çekin. Sonrasında 25 tekrar daha yapın ancak bu sefer her iki yanınıza doğru uzanarak bu mekikleri uygulamalısınız. Aşağı eğimden dolayı egzersizin karın kasları üzerindeki direnci arttacaktır. Hızlıca bir sonraki karın kası egzersizine geçin.

Egzersiz 4

Kneeling Cable Crunch

cable-kneeling-crunch-shirtless-man

25 tekrar

Kneeling cable crunch egzersizinden daha çok verim almak istiyorsanız hareketin alt kısmına doğru giderken kendinizi büktüğünüzü hayal edin. Ağır bir yük kullanarak 25 yavaş tekrar yapın ve egzersizi uygularken karın kaslarınıza odaklanmaya çalışın.

Tüm egzersizleri uyguladıktan sonra dinlenip kendinizi hazır hissettiğinizde döngüyü 3 ya da 4 kez daha tekrarlayın. Karın kaslarınızdaki gerginliği bir sonraki gün hissedeceğinize garanti veriyoruz.

 

 

 

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER