Bel Bölgesinde Etkili Egzersizler

Onlar kadın erkek, herkesin başının belası. İngilizce’de “love handles” ve Türkçe’de “aşk tutamaçları” ya da “bel simidi” adı verilen bel çevresindeki yağları en iyi eriten egzersizleri senin için araştırdık.

Bel çevresindeki yağları eritmeye yardımcı olan bu hareketleri, ağırlık antrenmanına ek olarak ya da tek başına yapabilirsin. Tüm hareketleri haftada 4-5 kez, en az 3 set ve 10-15 tekrar ile uygularsan, en iyi sonuçları alabilirsin. Hatırlatmak gerekir ki, bu egzersizler sadece doğru bir diyetin etkisini artırmaya yarar. Yüksek kalorili bir beslenme düzenin varsa, bel çevrendeki “aşk tutamaçlarını” sevmenin yollarını aramaya başlayabilirsin.

Elbette, antrenman tek başına yeterli olmayacaktır. Bel çevresindeki yağları eritmede katkı sağlayabilecek takviyeler almanız, süreci hızlandırabilir. Ayrıca “Bel Simidinden Kurtulmak İçin Tüketebileceğiniz Besinler” başlıklı yazımıza göz atarak beslenme düzenini de değiştirebilirsin.

Egzersizler

Bicycle Crunch

Sırt üstü uzanın, ellerinizi kulaklarınız hizasında tutun ve dizlerinizi 90 derece kırarak karnınıza doğru çekin. Sol dizinizi göğsünüze doğru çekerken sağ dirseğinizi de bu dizinize doğru uzatın. Bir dizinizi yukarı çekerken, diğerini ileri doğru uzatın. Bu hareketi her iki bacak için de tekrarlayın.

Russian Twist

Yere oturun ve dizlerinizi hafif kırarak ayaklarınızı yere basın. Sırtınız dik duracak şekilde hafifçe geriye doğru yaslanın. Karın kaslarınızı sıkarak dengenizi bulun. Ellerinizi öne doğru uzatın ya da ensenize koyarak sağa ve sola doğru belinizden dönün. Hareketin yoğunluğunu artırmak için ayaklarınızı yerden kaldırın ve elinize bir egzersiz topu alın.

Plank Knee Drive

Plank pozisyonu alın ve sırayla sol dizinizle sol dirseğinize uzanmaya, sağ dizinizle de sağ dirseğinize uzanmaya çalışın.

Side Plank Hip Dips

Yan plank pozisyonu alın. Dirseğiniz yerde olsun. Kalçanızı yere indirirken nefes alın ve tekrar yukarı kaldırırken nefes verin. Her iki taraf için de hareketi tekrarlayın.

Side Plank

İster dirseğinize ister elinize dayanarak yan plank pozisyonu alın ve iki bacağınızı üst üste gelecek şekilde uzatın. Yukarıda kalan kolunuzu havaya kaldırın ve durabildiğiniz kadar bu pozisyonda kalın.

Stability Ball Plank

Dirseklerinizi pilates topunun üzerine koyarak plank duruşuna geçin. Dengenizi sağladıktan sonra 2-5 dakika arası bu pozisyonda kalmaya çalışın.

Elevated Plank

Alçak plank (dirseklerin üzerinde) ya da yüksek plank (ellerin üzerinde) yaparken ayaklarınızın altına bir pilates topu ya da bir kutu koyarak bu pozisyonu 2-5 dakika arasında korumaya çalışın.

High Plank From The Hands

Şınav pozisyonu alın ve bu şekilde kalın. Ellerinizi omuz genişliğinde açın, kollarınızı, sırtınızı ve bacaklarınızı dümdüz tutun. Hareketi yaparken karnınızı içinize çekin. Bu hareketi 1-3 dakika boyunca yapmaya çalışın.

Low Plank From Elbows

Şınav pozisyonu alın fakat ellerinizi ve dirsekleriniz yerde olsun. Kollarınızı, sırtınızı ve bacaklarınızı dümdüz tutun. Hareketi yaparken karnınızı içinize çekin. Bu hareketi 1-3 dakika boyunca yapmaya çalışın.

Deadlift

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve squat yapar gibi dizlerinizi hafifçe kırın. İki elinize bir kettleball ya da serbest ağırlıklar alarak, ağırlıkları önünüzde tutarak aşağıya indirin ve sonra tekrar yukarı kaldırın.

Egzersizlerinizi destekleyecek yağ yakıcı ürünleri Supplementler.com‘da inceleyebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER