En İyi Sporcu Vitaminleri Nelerdir?

Çoğu insan makro besinlere (protein, karbonhidratlar ve yağ) o kadar odaklanır ki, mikro besinlerin önemini genellikle gözden kaçırırlar. Bu mikro besinler, yemeğinizde bulunan vitamin ve minerallerdir. Mikro besinler yeterli protein, yağ ve karbonhidrat almak kadar vücut için ayrılmaz bir parçası olmayabilir, ancak yine de onlara ihtiyacımız olduğunu unutmamamız gerekir. Mineraller ve vitaminler olmadan vücudunuz kendini düzenleyemez ve metabolizmanız, oksijen alımı ve kas iyileşmeniz bundan dolayı zarar görebilir.

Yeterli uyku, dengeli bir diyet ve sağlıklı yaşam tarzı, çoğu insana günlük aktivitelerinde ihtiyaç duydukları enerjiyi vermek için oldukça yeterlidir. Bunun yanında, sporcular performanslarını en üst düzeye çıkarmak için vücutlarını olabildiğince zorlar, bu nedenle sporcuların ekstra enerji artışına ihtiyacı olabilir. Sporcu vitaminleri işte bu noktada devreye giren ürünlerdir.

Bu yazımızda, sporcuların yorgunluğu yenmelerine ve en iyi performansa sahip olmalarına yardımcı olabilecek 4 vitamin takviyesi hakkındaki her şeyi sizler için inceledik.

B Vitamini

B vitaminleri, karbonhidratların, yağların ve proteinlerin metabolizmasına yardımcı oldurlar ve bu sebeple vücutta enerji yaratmak için hayati öneme sahiptir. Bir veya birkaç B vitamini eksikliği, sporcuların egzersizlerden aldığı verimi etkileyebilse de, gereksiz yere takviye almanın performansı artıracağını gösteren çok az kanıt vardır. B12 vitamini B-6 vitamini olarak bilinen niasin ve B-12 vitamini eksikliğine sahip olmak, insanları zayıf ve yorgun hissettirebilir. B-12 vitamini esas olarak hayvansal ürünlerde bulunduğundan, veganlar ve vejeteryanların beslenme yetersizliği geliştirme olasılığı daha yüksektir.

Nature’s Supreme Vitamin B Complex

Nature’s Supreme B vitaminleri kompleksi içeren kaliteli ham maddeleriyle ön plana çıkan gıda takviyesidir. Inositol ve kolin ile desteklenmiş formüle sahiptir. İçeriğinde aspartam, gluten, renklendiri ve gdo bulundurmaması sebebiyle sporcular tarafından tercih edilebilecek en iyi sporcu vitaminlerinden biridir.

D Vitamini

Kalsiyum ve D vitamini, vücudun sağlıklı kemikler, dişler ve kaslar oluşturmasına ve korumasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu vitaminler, sporcuların kas kütlesini korumasına ve kemik kırıkları gibi yaralanma riskini azaltmasına yardımcı olabilir.

Nature’s Supreme Vitamin D3 

Kalsiyum ve fosforun normal emimilimine katkıda bulunan Nature’s Supreme vitamin D3 aynı zamanda kemiklerin ve kasların korunmasına yardımcı olan bir gıda takviyesidir. Her bitkisel kapsülde 25 mcg (1000 IU) D3 vitamini içeren vitamin, zengin içeriğiyle egzersiz verimini artırmak isteyen sporcular tarafından sıkça tercih edilir.

Koenzim Q10

Yapılan çalışmalar, düşük koenzim Q10 seviyeleri ile artan yorgunluk arasında bir ilişki olduğunu göstermiştir. Koenzim Q10, hücrelerin enerji üreten parçaları yani mitokondride bulunan bir enzimdir. Uzmanlar, koenzim Q10’un fiziksel aktivite yapan sağlıklı kişilerde hem fiziksel performansı hem de “öznel yorgunluğu” iyileştirebileceğini belirtmişlerdir. Bu da koenzim Q10’u en iyi sporcu vitaminlerinden biri yapar.

Nature’s Supreme Coenzyme Q10

Nature’s Supreme markasına ait bu gıda takviyesi her kapsülde 100 mg koenzim Q10 (Ubikinon) takviyesi sunar ve formülünde doğal mayadan fermente edilen, yüksek saflıkta ve güvenilirliği ile klinik araştırmalarda en çok tercih edilen Kaneka Q10® içermektedir. Tatlandırıcı, koruyucu, renklendirici, gluten, laktoz ve GDO içermeyen formülüyle sporcu takviyelerinde ilk sıralardadır.

ZMA

ZMA veya çinko magnezyum aspartat, sporcular, vücut geliştiriciler ve spor meraklıları arasında oldukça popüler bir takviyedir. Çinko, magnezyum ve B6 vitamini üç önemli bileşenin kombinasyonundan meydana gelir ve kas gücünü ve dayanıklılığını artırması ve uyku kalitesini iyileştirmesi gibi özellikleri sebebiyle spor dünyasında oldukça sık tercih edilir.

Nature’s Supreme ZMA

Nature’s Supreme ZMA, yüksek biyoyararlanım sağlayan çinko mono-L-metiyonin (L-OptiZinc®), magnezyum ve B6 vitaminiyle zenginletirilmiş eşsiz bir formüle sahip gıda takviyesidir. ZMA takviyesinin her kapsülünde 112,5 mg magnezyum, 2,5 mg B6 vitamini ve 7,5 mg çinko bulunması sebebiyle düzenli spor yapanlar tarafından tercih edilebilecek sporcu vitaminlerinden biridir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER